En del människor har hål i huvudet

Av | september 3, 2019

Det är allt från stolliga politiker, idioten i morse som kastade sig in i filen före mig. Det kan vara vem som helst faktiskt, till och med barn.

Idag var det en gymnasielev där det hade brunnit i växeln.

I måndags hamnade två elever på Möckelngymnasiet i Karlskoga i bråk med varandra. Efter skoltid fortsatte de bråket och en av pojkarna drog fram en kniv och högg mot den andra pojkens huvud.

Kniven åsamkade skärsår på öronsnibben samt ett skärsår bakom örat. Pojken fick en svullnad och hade smärta i vänster käke.

Pojken kördes till lasarettet, för kontroll och omplåstring. En stund senare påträffar en polishund en kniv på vad man tror kan vara brottsplatsen. Kniven togs i beslag och angriparen är misstänkt för misshandel.

Socialtjänst och vårdnadshavare är informerade om det inträffade.

På min tid i det gamla Sverige var det aldrig någon som hade kniv med sig i skolan. Blev det bråk som ledde till slagsmål togs det på skolgården under rast. Det var aldrig något fulspel. Ingen blev sparkad och ingen fick mer stryk om denne låg på marken. Enkla regler. Sa man att “jag ger mig” slutade slagsmålet omedelbart. Idag försöker ungarna döda varandra med kniv. Vad är det som gör att de får hål i huvudet?

Kanske var det så enkelt att en fyrkantig kloss inte fungerade så bra ihop med en rund?

Jag undrar vilken av alla varianter av armband geniet Dan Eliasson i förväg skulle ha ordinerat den överfallne i detta fallet?

Jan-Ove Malmgren

Länk: https://www.karlskogatidning.se/2019/09/03/hogg-pojke-med-kniv/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *