IS-terroristen mördade här i Sverige. Säger: – Jag borde få ett pris.

”Mubashir Qadar var en av runt tio unga män som lämnade Örebro för att ansluta sig till IS i Syrien 2013. Tre av Qadars bröder gjorde samma sak. Två av dem dog i kriget medan Qadar återvände till Sverige skadad. Efter att ha återvänt dömdes han 2015 för att ha misshandlat en kvinnlig anhörig.” I juli 2018 var han inblandad i en uppmärksammad skjutning där en 22- årig man dog.

Vad exakt är det den här mördaren ska ha pris för? Mordet eller valet att ansluta sig till IS och mörda i dess namn?

Det handlar alltså om en man som deltagit i dödandet av oskyldiga ofta genom barbariska handlingar. En man som ser oss och våra demokratiska värderingar som ondska som ska bekämpas.

Varför har vi ens IS-terrorister här? Varför? Efter sitt straff kommer denne terrorist att få stöd i genom försörjningsstöd, hjälp med bostad, vuxenutbildning eller någon annan form av samhällelig service så han kan återintegreras in i samhället.

Jag hoppas att vi kommit längre den dagen han släpps. Att vi då står upp för vårt samhälle och säger att dem som mördat i IS namn har vänt sig från oss, från vårt fria samhälle och därmed förverkat sin rätt att leva i Sverige.

Jag hoppas att den regering som styr då väljer att prioritera bättre genom att ställa sig på offrens sida. På demokratins sida. På medborgarnas sida.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “IS-terroristen mördade här i Sverige. Säger: – Jag borde få ett pris.

 1. Carl den 12

  Inte är det vidare sexigt att betala skatt för sådana vidriga individer.
  Men att betala pengar för att hålla en sådan bakom murarna på Hall eller Kumla för alltid, är en helt annan sak.
  Att det ska vara så bedrövligt svårt att ändra grundlagar och få egenom utvisning, går ju sällan pga att denna kan bli förföljd, torterad, fängslad och avrättad i sitt hemland.
  Han har ju förbrukat alla mänskliga rättigheter att vistas ute bland gott folk och jag tror att när man öppnat den porten till ondskan som han, så finns det ingen terapi och medicinering i världen som hjälper.
  Vi i swea inte har någon plan och lösning ang hur man gör med dessa, förutom att lyssna till hans “rättigheter”, så borde man lyssna och ta hänsyn till medborgarnas rättigheter, att inte behöva möta honom på gator och torg.

  Calle som önskar att fler goa och snälla människor finns här ute ibland oss, så kan dom andra som går över ondskans gräns, vara med likasinnade

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *