Pia Steensland (KD): KRIMINELL ASSISTANSVERKSAMHET SKA SJÄLVKLART STOPPAS

Av | september 3, 2019

ATT DET FÖREKOMMER FUSK INOM ASSISTANSEN FÅR INTE ÖVERSKUGGA DEN VERKLIGA LSS-KRISENDet gör mig ont att kriminella…

Slået op af Pia Steensland, KDTorsdag den 23. maj 2019

Med anledning av dagens mediarapportering om att kriminella assistansbolag erbjuder fejkade anställningar för att ordna arbets- och eller uppehållstillstånd delar jag en av mina tidigare poster på ett liknande tema.

I den aktuella granskningen är det också värt att påpeka att det är positivt att Migrationsverket lyckats stoppa många av ansökningarna som gjorts på falska grunder. Nu måste vi följa upp för att säkerställa att Migrationsverket och övriga myndigheter har tillräckligt med kompetens och resurser för att stoppa all liknande kriminell verksamhet.

Det är samtidigt livsavgörande att vi inte låter debatten om kriminell verksamhet inom assistansen överskugga den verkliga LSS-krisen. Verkligheten är att människor med omfattande funktionsnedsättning idag inte får den hjälp de behöver för att klara sin vardag. Det är ett katastrofläge för de drabbade.

Länk till dagens inslag i Ekot:

https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx…

Pia Steensland, KD


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *