ANHÖRIGINVANDRING. Det är just sådant här som skapar ilska och frustation hos ett redan pressat folk. 

Av | september 4, 2019

“Drygt två tusen anhöriginvandrare fick ekonomisk hjälp av Migrationsverket för att ta sig till Sverige 2017. Detta kostade statsbudgeten över 10 miljoner kronor. Antalet migranter som använder sig av bidraget ökar för varje år. Samtidigt kan de som inte omfattas av bidraget söka ett särskilt resestöd hos svenska Röda korset – som är utformat för att hjälpa ”särskilt när det gäller stora familjer”.

När det kommer till invandringen finns hur mycket pengar som helst.  Ställer man det här mot Annie Lööfs skattesänkning för de som bor i Sveriges nordligare kommuner, en sänkning som ger 137 kronor mer i plånboken, är det svårt att inte reagera. 

Vi vet att Sverige har stora svårigheter att klara det mest grundläggande. Men när det kommer till invandringen finns inga gränser. De kan om de vill säga stopp. Det finns nämligen en brasklapp som gör “gällande att det ekonomiska bidraget ska lämnas ”i mån av tillgång på medel”. En annan “brasklapp” är att Genevekonventionen om flyktingar innehåller inga krav på ett sådant finansiellt stöd. 

Statens skyldighet är att först och främst att ta hand om sina egna medborgare. Det är skillnad på statens plikt att hjälpa landets fattigpensionärer, landets arbetslösa, landets sjuka och den hjälp som ska ges till anhöriga som invandrar. Om många svenska medborgare känner sig åsidosatta kommer tillslut hela det svenska samhällsbygget krokna.

Sverige fungerar inte väl, och för att Sverige ska kunna ta hand om den strida strömmen av flyktingar är det nödvändigt att landet fungerar väl. Situationen med skenande invandringskostnader är ohållbart. Det går inte att ösa pengar över invandringen medan allt annat krackelerar. 

Stefan Löfvens plikt att sörja för de egna behövande medborgarna i utanförskap, de sjuka, de arbetslösa, de gamla, allra först. Det gör inte Löfven, och han verkar inte ha några planer på att ändra sig. Vår enda möjlighet att få till en förändring är att byta regering. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 reaktion på “ANHÖRIGINVANDRING. Det är just sådant här som skapar ilska och frustation hos ett redan pressat folk. 

  1. Peter

    Får anhöriginvandring ekonomisk hjälp? Var är länken som visar källan?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *