Ann Heberlein: Några välmenande råd till regeringen inför dagens möte om gängvåld

Av | september 5, 2019

Idag samlas riksdagspartierna (minus Sverigedemokraterna) för att diskutera gängvåldet. Skottlossningarna, explosionerna och morden har nu nått sådana nivåer att regeringen kallar till blocköverskridande krismöte. Förflyttningen från regeringens tidigare hållning att det inte finns något att oroa sig över till att kriminaliteten hotar landet så till den milda grad att det krävs krismötet har skett med blixtens hastighet. Flera partier har kommit med utspel innan mötet och förslagen haglar – fler poliser, längre straff, visitationszoner, övervakningskameror, slopad straffrabatt för unga, införande av kronvittnen med mera.

Ann Heberlein

Läs i Heberleins Etik…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “Ann Heberlein: Några välmenande råd till regeringen inför dagens möte om gängvåld

  1. Peter Kostin

    Boots on the ground. Ta hjälp av militär för att hålla koll på utanförskapsområdena. Fler poliser? Hur då, ingen vill ju bli polis. Ska man sänka kraven ytterligare så att invandrade analfabeter kan få ett jobb, eller hur har de dumme tänkt?

    Men med hänvisning till texten så undrar jag hur svenska politiker ska kunna lösa ett problem som man haft i USA i flera årtionden och som amerikanarna inte lyckats lösa

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *