SVERIGEDEMOKRATERNA & KRISTDEMOKRATERNA: Uppgörelsen

Det är bra att  Ebba Busch Thor (EBT) öppet säger att Mikael Damberg (S) “har begått ett politiskt dubbelfel” då han inte har bjudit in SD till samtal. För det har han. Det har Socialdemokraterna överhuvudtaget gjort länge. 

https://www.facebook.com/ebbabuschthor/

EBT är naturligtvis medveten att det inte faller i god jord att SD uteslut, och detta av flera skäl. För det första blir återigen SD regeringens viktigaste fråga. Det som händer i vårt samhälle blir sekundärt. När människor avrättas på öppen gata och våldtäktsfall läggs på hög måst svensk politik ta sig ur den gigantiska sandlåda de suttit i sedan SD kom in riksdagen.  

För det andra att exkludera SD, är att exkludera 1,3 miljoner väljare i en fråga som självklart berör dem lika i deras vardag som det gör för alla andra.   

I en intervju med Expressen har EBT varit tydlig med att vi måste få ned söktrycket till Sverige samtidigt som hon säger att dagens system är helt orimligt med tanke på att majoriteten av dem som tar sig till Sverige är män. De sjuka, gamla, kvinnor och barn är de som lämnas kvar. Det är förstås inget KD vill stå bakom. Här alltså KD och SD en delvis samsyn. 

Jimmie Åkesson är tydlig med vad SD vill på sin FB-sida skriver han: 

“Den asylrelaterade invandringen måste ner till ett absolut minimum. Utgångspunkten måste under överskådlig tid vara noll.

➡️ Höga ambitioner för återvandring gällande människor som saknar rimliga skäl att stanna. 

➡️ Fokus på flyktinghjälp i närområdet.

Så länge vi bedömer att S och M visar förståelse för problemets sanna omfattning, kommer vi att ha en konstruktiv hållning i Migrationskommittén. Vi kommer dock inte medverka till fortsatt ansvarslös politik.

https://www.facebook.com/jimmieakesson/

SD är gärna en del av en uppgörelse men de är inte intresserade av att agera alibi åt de övriga partier. Den här uppgörelsen måste bygga på ansvar och förnuft. Utrymmet för kompromisser är mycket begränsat, givet hur situationen ser ut idag, säger Åkesson. 

SD har alltså lagt sina kort på bordet. De här korten är naturligtvis EBT väl medveten om när hon går in i samtal/förhandlingar med SD. 

Min förhoppning är att de ska kunna enas och att väljarna därmed får uppleva något konkret positiv inom svensk politik. De behöver det, kanske mer än någonsin. Människor är idag djupt oroade. 

Att sedan Stefan Löfven och övriga partier fortfarande väljer att stänga ute SD säger mer om dem än det gör om SD. Låt oss komma ihåg att de gör det i vårt mest akuta läge. Det är respektlöst och bekräftar deras ansvarslöshet.

Bildkälla: https://www.expressen.se/nyheter/ebba-busch-thor-vi-ska-kunna-samtala-med-sd/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “SVERIGEDEMOKRATERNA & KRISTDEMOKRATERNA: Uppgörelsen

 1. Peter Kostin

  ” Ebba Busch Thor (EBT) öppet säger att Mikael Damberg (S) “har begått ett politiskt dubbelfel” då han inte har bjudit in SD”
  Och Ebba gör ett trippelfel som inte sätter press på Mikael Damberg (S) så att SD inkluderas. Både KD oh M talar så vackert, men när det kommer till att samtalen ska genomföras är de helt plötsligt så väldigt tysta. Det här vet nu S så att i eventuella samtal om migrationen kan dom säga NEJ och KD tillsammans med M kommer att acceptera det.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *