Tino Sanandaji: Vore det inte bättre att utvisa dömda kriminella på livstid så att färre drabbas av brott?

| 5 september, 2019

Mustafa Jafari, med den funktionsnedsatta flickan. Foto: Facebook

Under helgen försvann en flicka som nu hittats av polisen.

”Polisen berättar att flickans mentala nivå ligger kring en 7-8-årings och att det därför är extra angeläget att hon hittas fort”

”I en dramatisk razzia slog polisen till – och stormade lägenheten i Gävle. Där greps en man misstänkt för olaga frihetsberövande och våldtäkt mot den 15-åriga flicka som i söndags försvann från Ludvika. – Hon tror gott om alla. Det är hemskt om någon utnyttjat det, säger hennes mamma…

Enligt en utredning kom mannen till Sverige från Iran som tonåring. Sedan dess har han bland annat bott på HVB-hem och pluggat på gymnasium i Gävle, står att läsa. I samband med ett återbesök till Iran några år senare försökte han smuggla in närmare 2000 narkotikaklassade tabletter till Sverige”

Mannen är enligt uppgifter afghansk medborgare och i 20-års åldern. Liksom många ensamkommande var han tidigare bosatt i Iran, dit han återvände på semester och för att smuggla knark. Trots att han dömdes för narkotikasmuggling och saknar skyddsbehov utvisades han inte.

Enligt Brås ”Utvisning på grund av brott 2000–2014” utvisades endast 19 procent av folkbokförda utländska medborgare dömda för våldtäkt, 0 procent för narkotikasmuggling och 32 procent för grov narkotikasmuggling. (Dessutom är många utvisningar temporära och ger kriminella rätt att återkomma efter några år).

De flesta begår aldrig grova brott under sin livstid, både bland invandrare och inrikes födda. De som begår ett brott är mer sannolika att begå andra brott, I Sverige står 1% av befolkningen för 63% av de registrerade för våldsbrott.

Vi vet inte om mannen nu döms för våldtäkt, men i så fall kommer han troligen inte utvisas. Av erfarenhet är det minst lika troligt att Sverige så småningom ger honom medborgarskap och garanterad försörjning trots dessa brott. Är det rimligt? Vore det inte bättre att utvisa dömda kriminella på livstid så att färre drabbas av brott?

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

14 tankar på “Tino Sanandaji: Vore det inte bättre att utvisa dömda kriminella på livstid så att färre drabbas av brott?

 1. Carl den 12

  Självklart, inget snack om den saken.
  Men, vi har ju tyvärr ett systemfel i kombination utav felväsende, som ställer sig på förövarnas sida.
  Regeln att bara ta för sig och utnyttja svensk välfärd och förnedra/tortera sexuellt unga och äldre kvinnor, går numer under svensk allemansrätt.

  Detta är en vidrig och stor skam för Sverige, som tyvärr bara tillåts fortsätta pga att ingen tar på sig skulden och det går prestige i att se problemet och lösa det.
  Skulden läggs över på offret och förövaren kan fortsätta att skada tjej, efter tjej, efter tjej i “världens mest trygga och jämlika land” Sverige år 2019.
  Allt efter som tiden går, så blir man bara mer övertygad om var våra förtroendevalda står i frågan, när en “mans” värde ställs mot en kvinnas värde.
  Man kan inte tolka det på något annat vis, än att dessa står på förövarnas sida.
  Så det är upp till bevis, att visa att de är fel !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Tack Tino?och Henrik?=ni är 2 män som visar att man inte behöver skämmas ihjäl för att vara man.

  1. Messkalle

   Gillade inte ditt val av “svensk allemansrätt” för deras vidriga beteende. Alla(h)skulturrätt passar bättre.

   1. Eva Sutter

    Det är obegripligt att Sverige inte förmår ändra sina lagar och se till att våldtäktsmän utvisas! Man skäms!
    Eva&Adam

 2. MB

  Det är en självklarklarhet att människor som begår sådana här brott bör utvisas för gott från Sverige,för att dem har missskött sig grovt ,inget förtroende mer.För att förr eller senere går det över osyldiga invandrare. Samhället är på god väg att kollapsa på grund av politikerna förvirring och brist på fasthet.Har liksom tillsammans med andra underbara invandrare som jobbar hård ch sköter oss betalar priset med stigmatisering,och det är livsfarlig att dela samhälle när vi lever dörr till dörr tillsammans. Det är som hände på 2015 det exlusivt politikernas fel som har blundet för conseqvenser .Lagstiftningen står stille och stampar och kriminalitet blir värere och värre ,poliser tittar på maktlös .Skiter jag vad andra tycker men nästa gang slänger min röst på Jimmy åkesson för första gång som vågar stå för lag och ordning. Varma hälsningar från en Sosa till SD.

 3. Pingback: Tino Sanandaji: Vore det inte bättre att utvisa dömda kriminella på livstid så att färre drabbas av brott? – ProjektSanning – WEDE ELISA – SCRIPTA SWISH:8327-9 Konto:401352-1

 4. Kalle kanin

  Hade vi en annan regering skulle det säkert funka. Den här regeringen skiter i att

 5. Bruce

  Håller helt med Tino Sanandaji. Den nakna sanningen är att dessa politiker som har banat väg för kriminella och ” dem andra ” att härja i Sverige , går i själva verket Bryssel’s ärende och inte allas värnar om Svenska folkets intresse eller värderingar eller trygghet för den delen

  Numera är Trygghet en torrvara i Sverige och det mekanism som har till uppgift att förvalta vår trygghet har misslyckats totalt och av den anledningen är svenska folket redo för förändring .
  Nuvarande regering har inte folkets förtroende längre och inför nya tider så kommer nytt anda och friska vindar till svensk politik….detta är oundviklig ,
  Sverige har fått nog och MED Partiet ( Medborgerlig Samling partiet ) är i frammarsch med sin politiska agenda för ett bättre Sverige .

 6. Carl den 12

  Calle i gruvan är ibland lite snurriga tranan, då han gör inlägg när han är som mest geggig och go i huvudet.
  Men vad jag försöker säga, var att det känns som om våran allemansrätt blivit helt sönderskjuten, sprängd och våldtagen och jag är med dig om att vi står längre ifrån Gud i denna tid och land, än vi någonsin gjort tidigare.
  Allah och sharialagar har tagit över och vi står inför stundande krig och det här är bara början=det här är krigsföring !!!

  Calle hälsar att vi måste avsätta Stefan, för att sätta till en mission som tar över och räddar moder Swea?⚖??
  Ni får en massa ??????????????osv in i evigheten amen…………………………………………….

 7. Anon

  Klart det hade varit bättre. Men det du skriver här kan politikerna aldrig säga utan att bli kallade rasist, och det är ju det värsta som kan hända enligt många politiker.

  Det är bara att vänta, låta regeringen trycka ner SD till den punkt att situationen blir så illa i Sverige att SD blir största partiet. Då kanske vi äntligen får ett bättre samhälle.

 8. Carl den 12

  Håller med dig Anon?

  Calle som röstade blankt och skrev 3 önskemål på sin vita blanka röstsedel.
  Ett utav förslagen var att Sweas myndiga befolkning ska få vara med i en folkomröstning ang denna kriminella flyktingmottagning.
  Men det kommer inte att ske, pga att vi vet att över 70 % kommer rösta: NEJ !!!
  Möter så många som skäms över sina landsmän och trivs inte längre i Sverige?=??
  Precis som jag skäms för er som öppnat upp era så kallade hjärtan för kriminella, droghandlare, våldtäcksmän, pedofiler, homofober och dessa kriminella terrorceller…………………………………………

 9. Berra Fors

  Han ska utvisas på livstid med omedelbar verkan. Vi vill inte ha sånt jävla slödder i Sverige. Komma hit och påstå att man har skyddsbehov men åka tillbaka på semester går tydligen jävligt bra. Sverige är på väg helt åt helvete men dom i Rosenbad verkar inte fatta det. Snart är det för sent att göra något åt detta vansinne. Det kommer att sluta med inbördeskrig.

 10. Sol - Britt Berglund

  Tino har rätt och konstigt nog är det bara ett parti, som står bakom denna tanke; i flera andra länder bl a Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Spanien, annulleras det svenska passet/uppehållstillstånd ett och när straffet avtjänats; utvisning på livstid.

 11. Carl den 12

  Tyvärr så kommer fler och mer unga som äldre kvinnor drabbas och jag har under senare år märkt, att det bara kommer närmare i min bekantskapskrets.

  Men, som när en politiker högt upp i landet önskade driva igenom ett förslag om en ny sportarena för unga och dom andra politiker var emot och önskade satsa på behandlingshem, då det var många unga som hade ett drogberoende.
  Denna politiker ändrade sig senare, då hans egen dotter fick problem med droger.
  Tyvärr så måste det gå så långt att fler nära och kära blir drabbade och detta gör mig så heligt förbannad och samtidigt så bottenlöst sorgsen.

  Calle som önskar att alla ni som blivit drabbade ska få upprättelse en dag, för det betyder allt för dom som blivit våldtagna en gång, utan även ser ett system som fortsätter göra övergrepp i rättsalen.

  All min kärlek till er och glöm inte att det finns gott folk som bryr sig och inte skuldbelägger, utan placerar skulden hos den det hör hemma hos……………………………….

Kommentarer är stängda.