En döende kvinna ber om ett sugrör – och ifrågasätts

Av | september 8, 2019

“Intressant och skrämmande.

Klimatpanik som religion. Symbolerna, askesen, de detaljerade reglerna, hänsynslösheten mot syndare och kättare.

”Som svårt cancersjuk är läkarnas princip att man ska få smärtstillande om man behöver det, trots att man kan utveckla ett beroende. Alternativet anses omänskligt. Men när sjuksköterskan dyker upp för att hantera frågan om ett sugrör är tongångarna annorlunda. Hon ifrågasätter om det behövs ett till.
Mamma lyfte så över det grönkladdiga sugröret från smoothien till vattenglaset med darriga händer. Hon hade tagit illa upp, men hade svårt att förklara varför. Händelsen var objektivt sett ingen stor sak. Ändå tycktes den röra vid existentiella frågor om människovärde. Insikten att byråkratin fokuserar på andra saker än just det.
Om miljöpåverkan prioriteras så hårt att en sjuksköterska tvekar inför att ge en cancersjuk kvinna ett sugrör, då behövs en diskussion om vad ett så snävt fokus riskerar att göra med oss som människor.”

Magnus Olsson, på facebook

Läs artikeln här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *