Hizbollah i Tyskland: ”Vi anklagas för terrorism och är stolta över det.”

| 8 september, 2019

I Tyskland finns ett trettiotal kulturella organisationer och moskéer som stödjer Hizbollah, sprider deras propaganda, rekryterar soldater och samlar in pengar till terrorn. De omkring tusen medlemmarna hyllar martyrer och sprider fotografier på Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah (bild), skriver Ulf Cahn. Foto: Hussein Malla/AP/TT

“Så uttalar sig Hizbollah. Men inte Hizbollah i Libanon, utan Hizbollah i Tyskland.

Tyskland har en väldigt liberal inställning till grupperingar som man borde agera hårdare emot. När det till exempel gäller Hizbollah är den militära grenen förbjuden medan den politiska kan fortsätta verka. Problemet är att det är samma terrororganisation och att den politiska grenen givetvis finns till för att stötta den militära, för att se till att organisationens agenda blir verklighet.

Så är det i Libanon och så är det i Tyskland.”

Läs i Världen Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *