I världens fredligaste land pågår ett lågintensivt krig där barn misshandlas, rånas och unga skjuts ihjäl.

Av | september 9, 2019

Hon skulle bara gå hem från skolan. Då dök gänget upp och avkrävde henne att uppvisa respekt. För att uppnå det tvingade de flickan in i en gränd där de sparkade och slog henne. 

Enligt källor till NB Nyhetsbyrån har ett tiotal barn mellan 10-14 år misshandlats på liknande sätt och av liknande grupper jämnåriga barn sedan årsskiftet. Den 12-åriga flickans hemska upplevelse var alltså inte den första, fler barn har drabbats. 

https://nyhetsbyran.org/2019/09/08/ungdomsgang-misshandlade-12-arig-flicka-utredning-nedlagd/

I världens fredligaste land pågår ett lågintensivt krig där barn misshandlas, rånas och unga skjuts ihjäl. Offren tycks aldrig vara något värt. Det är alltid förövarna och mördarna som på ett eller annat sätt kommer undan.

En annan oroande trend är att de här barnen, läs förövarna, ofta försvaras av sina föräldrar. I många fall vill föräldrarna inte se allvaret i det deras barn har gjort. 

Vi har alltså också att göra med en en vuxenvärld som antingen abdikerat eller inte förstår att sätta upp regler och gränser för sina barn. Det är kanske inte så konstigt, snarare är väl det ett svar på de signaler svensk politik sänder genom att de aldrig tar det här på allvar. 

Ingen tycks bry sig, i synnerhet inte svensk politik som inte gör ett levandes dugg för att förändra situationen. Deras tystnad och avsaknad av åtgärder talar tvärtom sitt tydliga språk. 

Trots folkets desperata rop på hjälp och vädjanden om att göra något åt den otrygghet som råder i landet, som faktiskt är en nationell kris som berör oss alla, görs i stort sätt ingenting för att vända våldsspiralen.

https://twitter.com/bjorklundvictor/status/1170757529728638983?s=12&fbclid=IwAR0tcun4vHn5evO8mt9NUpdFgxOwANbIYeeoI9SV95KQgBvVY6sDE7oyWNw


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *