Johan Hakelius: Liberaler utan förspel

Av | september 9, 2019

“En ny dramatisk vecka väntar i Storbritannien. Från etablissemangshåll görs poänglösa poänger, för att slippa obehaglig analys.

Förra veckan var unik i brittisk politik på mer än ett sätt. Regeringen förlorade sin majoritet i parlamentet, men nekades nyval. Tjugoen konservativa ledamöter, många med lång historia och centrala roller i Tories, förlorade sin hemvist i partiet. Premiärministerns egen bror hoppade av regeringen, liksom en av regeringens få starka EU-anhängare, Amber Rudd. Labour kunde ändå inte riktigt gömma sin egen splittring bakom regeringspartiets sönderfall: olika ståndpunkter om synen på ett allmänt val spelades ut i pressen av olika delar av partitoppen. Och veckan slutade med en opinionsmätning som gav de konservativa en ökad ledning på 14 procentenheter över Labourpartiet. Labour förlorar till Liberaldemokraterna, som snart är jämnstora med Labour om trenden fortsätter.”

Johan Hakelius

Läs hans blogg här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *