SD attackerade i Stenhagen i Uppsala medan polisen ser på utan att göra något.

Av | september 9, 2019

Pelle Zackrisson skrev under gårdagen om att de ansvariga poliserna i Uppsala borde få sparken eftersom de inte lade två strå i kors för att skydda de SD-medlemmar som höll ett kampanjmöte i stadsdelen Stenhagen. Han menar att när ett politiskt parti sökt tillstånd för att få bedriva kampanjverksamhet, i detta fallet mot det tilltänkta islamiska centret som planeras byggas i stadsdelen så ska de också få det skydd som behövs för att genomföra sin kampanj.

Men vad som gör denna händelsen i Stenhagen riktigt illa, ja som en katastrof var polisens agerande. Eller snarare ickeagerande mot dem som kastade sten och ägg mot SD:s medlemmar.
Det kan knappast ha kommit som en överraskning för polisen då som jag skrev tidigare att de sökt och fått tillstånd för att vara där.
Gruppledaren för SD i Uppsala Simon Alm berättar att boende i bostadsområdet kom fram till honom och berättade att där SD ställt upp sitt tält var en samlingspunkt för kriminella gäng i Stenhagen.

Detta till trots var inte polisen på plats när SD:s medlemmar ställde upp sitt tält på lördagen. När tältet var uppsatt så kom 6-7 ungdomar fram till dem och sa att de skulle ”dra från platsen”, och Alm säger att om vi inta var från platsen om 20 minuter skulle det bli synd om oss. Simon Alm berättar vidare att man då omgående ringde efter polis då de första hoten kom. Det dröjde dock innan poliserna uppenbarade sig, Alm uppskattar tiden till omkring 20 minuter och då hade redan de första stenarna kastats mot dem.

Efter att polisen kommit på plats så gjorde de inte mycket mer än att ropa åt stenkastarna att skuta kasta sten. Alm menar att det var ett skämt.
Det visar nu bara att det Regionchefen för polisen i region mitt Carin Götblad sade under Almedalsveckan inte stämmer, hon sa där att de hade koll på de kriminella gängen.
Men har de någon koll eller snarare kontroll på de kriminella gängen i Uppsala?

Enligt Alm och SD är det uppenbart att polisen inte har någon kontroll på de kriminella i Stenhagen, det är snarare så att de kriminella gör fingret åt polisen. Trots att polisen var på plats så fortsatte stenkastningen, och som den ultimata förnedringen sv poliserna så började de kasta sten på polisbilarna som var där. Men de tillkallade ingen förstärkning och inga gripanden gjordes. Istället så åkte de därifrån och SD fick ringa igen för att få något slags skydd.

Nu menar Zackrisson att polisens våldsmonopol i Uppsala satts ur spel med händelsen i Stenhagen i lördags, och de har istället överlåtit makten åt kriminella element. Det är något som är oförlåtligt.
SD i Uppsala kommer nu att utkräva ansvar för det som hände i lördags, de kommer att kräva att cheferna som brustit får ta konsekvenserna om de inte kan ge en bra förklaring varför inte skyddade SD:s möte i Stenhagen, varför de inte grep någon av stenkastarna och varför de tillät stenkastning mot deras egna bilar utan att gripa någon.

Och de menar att det inte bara är i Uppsala som ansvar ska utkrävas, även högre upp i hierarkin ska det utkrävas svar och ansvar och inte bara för det som hände i Stenhagen. Naturligtvis ska Regionpolischefer ges en viss tidsrymd för att nå resultat, men gör de inte det bör någon annan få möjligheten till det. Detsamma gäller Rikspolischefen och naturligtvis justitieministern.
För helt klart är att det som skedde i Stenhagen i Uppsala helt enkel inte får ske.

https://nyheteridag.se/pelle-zackrisson-dags-att-ansvariga-far-sparken/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *