EBBA BUSCH THOR: Alternativ regeringsförklaring

Av | september 10, 2019

I dag håller statsminister Stefan Löfven sin regeringsförklaring. Den kommer att vara spretig. KD:s huvudfokus är glasklart. Därför vill vi idag bidra med det fokus som Löfvenregeringen och Januariöverenskommelsen saknar.

Om vi hade varit ett regeringsparti hade följande tre punkter stått i centrum:

Välfärdssveket: 122 538 patienter har väntat olagligt länge på specialistbesök eller behandling. Vårdköerna har fördubblats sedan KD lämnade över ansvaret för sjukvården till Socialdemokraterna 2014.

Trygghetssveket: Skjutningarna har blivit en del av vilken vanlig vecka som helst. När våldet biter sig fast så blir hela samhället ett brottsoffer. Riksdagen har fattat över 160 beslut som syftar till att knäcka brottsligheten, men som regeringen inte har verkställt.

Landsbygdssveket: Den som bor i landsbygd har i de flesta fall högre skatt och sämre offentlig service. Det kräver raka lösningar. Statligt ansvar för sjukvården. Tryggheten måste upprättas och tryggas. Vi vill se lägre dieselskatt, underlätta licens- och skyddsjakt på rovdjur, stärka rättssäkerheten för skogsägare. Vi värnar jordbruket, ryggraden i landsbygdens näringsliv.

Jobba för en ny regering. Gå med i KD.
KD.nu/blimedlem

Ebba Busch Thor


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *