Jimmie Åkesson säger att Löfven struntar i en miljon väljare. Istället väljer han exkluderingsspåret och utestänger SD från samtalen om gängkriminaliteten.

Av | september 10, 2019

Den femte september skrev Jimmie Åkesson en debattartikel i Aftonbladet där han tar upp det svek Löfven nu gör mot över en miljon väljare då Löfven bjuder in alla andra partier utom Sverigedemokraterna till överläggningar om gängkriminaliteten. Om alla dess sprängningar och skjutningar som förekommit i Sverige de senaste åren. Om morden på två oskyldiga kvinnor, varav ett dog med sitt månadsgamla barn i sina händer. Åkesson menar att de flesta som tagit del av nyheterna den senaste tiden håller med om att vi lever i de gängkriminaliteten tidevarv.

Kritiken mot att Löfven uteslutit SD från samtalen har inte väntat på sig skriver Åkesson och han menar att det är fullt förståeligt. Det visar också att regeringen är oförmögna att lösa de problemen de varit med om att skapa med sin politik. Sen väljer de att inte bjuda in ett av landets största partier. Åkesson menar nu att allt detta stärker tesen att Stefan Löfven och hans parti fullständigt tappat kontrollen, samt att de är oförmögna att se allvaret i den situation landet befinner sig i.

Åkesson menar också att Socialdemokraterna under många decennier har visat att man inte förstår orsakerna till det eskalerande våldet. De har också gång på gång gjort det tydligt för det svenska folket att de inte heller har för avsikt att ta det ansvar som krävs för att vända den alarmerande utvecklingen. Istället så har man gjort det till sitt signum att skylla problemen på andra. Åkesson menar nu att den strategin håller inte längre. Det som synliggörs nu är en struktur som bottnar i år av misskötsel.

Åkesson och Sverigedemokraterna menar också att detta är resultatet av 30-40 år av medveten splittringspolitik, den närmast manisk positiva inställningen till mångkultur, som Socialdemokraterna och andra vänsterliberala stått för. Och detta har nu slagit igen med besked. Han menar att det numera är ett faktum att Sverige befinner sig i ett krisläge. Gängen äger gator och i vissa fall hela kvarter. Alltmedan polisen och andra delar av svenskt rättsväsende saknar erforderliga resurser.

SD har en arsenal av förslag sedan många år tillbaka, åtgärder som är redo att sjösättas. Men tyvärr har S valt en annan väg. De har valt exkluderingsspåret. Och enligt Åkesson är det ytterst det svenska folket som är förlorare på detta. De som förväntar sig att landets folkvalda faktiskt tar ansvar för de problem som finns.
Åkesson menar att SD är den politiska kraft som på allvar kan vända utvecklingen i Sverige. Han fortsätter med att meddela att de kommer att notera, kritisera och protestera mot varenda felsteg regeringen kommer att göra, precis som de gjort i drygt trettio år.

Han fortsätter med att säga att det är dags att sluta skylla på omständigheterna, det är dags att sluta skylla från sig. För de senaste åren är kvitto på att er politik utgör problemet, inte lösningen.
Jimmie Åkesson avslutar sen med en uppmaning till Löfven och den är att allihopa nu ska sätta sig ner och resonera oss fram till en konkret handling. För Sverige förtjänar och kan bättre.
Man kan inte annat än hålla med Jimmie Åkesson i det han skriver i denna debattartikel, för det är som han skriver, Socialdemokraterna har en förmåga att skylla ifrån sig om det mesta och vill numera inte ta ansvar för det de beslutar.

De har en förmåga att hela tiden skylla på yttre omständigheter, vare det rör sig om säkerheten och tryggheten i Sverige eller om det rör sig om landets ekonomi. Hade de liksom de gjorde 40-50 år sen tagit ansvaret så hade landet inte varit i den sits det är i nu. Då hade vi haft ett blomstrande samhälle med god ekonomi. Då hade inte de kriminella styrt förorterna och vi hade då inte haft några utanförområden. Men med vänsterliberalismen som ledstjärna så har de skapat detta, så nu ska de också ta ansvaret för det enligt mig eller träda tillbaka och låta andra ta över styrandet av landet.

https://www.aftonbladet.se/a/mRpkpg

26 reaktion på “Jimmie Åkesson säger att Löfven struntar i en miljon väljare. Istället väljer han exkluderingsspåret och utestänger SD från samtalen om gängkriminaliteten.

 1. Berra Fors

  Håller fullständigt med dig Göran Walther. Nuvarande regering är ett stort skämt. Löven och hans vänner är en hoper lögnare som gör allt för makten. Det behövs allvarliga krafttag om man ska kunna rädda Sverige från undergång. Jag själv har röstat på SD i många val och känner mig hånad och förbisedd av Sveriges regering. Regeringen verkar inte se vad som händer med landet. Jag såg det för massor av år sedan. Löven är en ryggradslös jubelidiot som inte har något vettigt att säga.

  Svara
 2. Linnea Svensson

  Jag håller med dig! Åkesson har länge behandlats illa av regeringens mobbare! Regeringen klarar inte av att 1 miljon lägger sin röst till SD… Varför! Det är en glasklar talare vilken det går förstår vad han vill framföra till folket!! En otroligt bra talare som ger ett förtroende..

  Svara
 3. Tommy Karlsson

  Håller fullständigt med Berra Fors.

  Byt regering sluta SNACKA OCH SKJUTA ÖVER PROBLEMET PÅ ANDRA. BÖRJA GÅ TILL HÅRD HANDLING.

  Svara
  1. Annelie hallin

   Men 80 % röstade inte på fjanten som sitter nu. Istället kokade dom ihop en skämtregering enbart för att få sitta kvar vid makten.

   Svara
   1. Anders

    Alla ur alla samhällskikt och höger/vänster röstade för att avsätta löfven, parlamentet försvinner i ett halvår och kommer tillbaka med en skruvad konstellation och löfven som statsminister igen… 🤦‍♂️

    Svara
   1. Tomas

    Har Du ofta svårt att förstå?
    SD kallar alla som inte håller med dem eller delar deras deras värdeingar PK idioter eller vilseförda eller motsvarande. 80% av väljarna blir därför nedlåtande bemötta av SD

    Svara
   2. Eva persson

    Nu är det tid att vi får en regering som är till för Sverige och välfärd och våra barn och barnbarn. Skicka lövet och hans anhängare till. Ja var dom har sina rötter 🤬 En pensionär som inte vill gå ut på stan varken dag eller kväll.

    Svara
 4. Anders

  Snälla lille vän !
  Vad menar du med detta, du menar att man skall idiot förklara nästan 20 % av Sveriges väljare inklusive ny svenskar ?

  Svara
  1. Tomas

   NEJ de är inte inteidiotförklarade. Däremot har de sådana värderingar att de flesta som har demokratiska humanistiska vörderimgär inte vill samarbeta med dem
   Att olika partier inte vill samarbeta är självklart. En koalition mellan VPK och KD är påtagligt osannolik.

   Svara
 5. Carl den 12

  Utebliven självinsikt och mognad lyser med sin frånvaro hos Stefan och hans parti i takt med att Sverige går bara mer förlorat för var dag som går.
  Respekten för dom som dog 11 september 2001 finns det inte tillstymmelse till.
  Stefan, hur har du tänkt på att förbereda oss svenskar för dom terrorceller du och regeringen har öppnat upp sina hjärtan inför ???
  Men, det var längesen någon lyssnade på oss medborgare och skattebetalare, våra pengar har investerats i Sharia befolkningen och det är deras lagar som gäller, medans våran frihet och status går förlorat.

  Calle som i skrivande stund befinner sig långt bort ifrån Göteborg=det finns ingen plats i Göteborg, som man kan känna sig säker på.
  Ni kan inte samarbeta med SD, men finansiera och gå i allians med terrorn som makt, inga problem………………….

  Önskar att jag kunde länka Lisa Ekdahl till dig: “Du sålde våra hjärtan”

  Svara
 6. Kim

  I vissa frågor bör alla bjudas in, vad har SDs åsikter om invandring med gängkriminalitet att göra? Otroligt löjligt av Stefan som fortsätter sin splittringspolitik. Vad vi vanliga svenskar ska göra är att hålla koll på vad tomtarna i regeringen gör nu för det kommer säkert förslag på åtgärder som även KAN användas i situationer som de inte va tänkta för. Folk tror att makten är på deras sida men makten är på de styrande sida. Vi möts mer och mer av förbud, tvång och skyldigheter, vi medborgare betalar för allt genom blod, svett och tårar.

  Svara
 7. Andreas

  Jo, fast 7-klövern vill inte lösa problemen. De vill utföra ett folkutbyte.

  Svara
 8. Bjarne Johansson

  Det är sjukt hur man kan behandla en femtedel av landets befolkning på detta vis att helt ignorera och stänga oss ute men våra skattepengar dom vill ni ha förbannade socialdemokrater ni är stora hycklare och narrar er tid är snart förbi
  Bjarne Johansson

  Svara
 9. Bjarne Johansson

  Att man utestänger så många och i nästa andetag slår sig för bröstet och kallar sig demokrati blir otroligt patetiskt men patetiskt det klär denna regering så visst och 2 partier Mp och L de sitter och bestämmer och har inte underlag för att komma in i riksdagen ens det är ju för tusan horribelt men fler och fler ursvenska börjar förstå allvaret i denna avskyvärda invandring synd det tagit sådan tid bara
  Bjarne Johansson

  Svara
  1. Bjarne Johansson

   En undran också i detta dubbel moralens land vi har maskerings förbud så länge man inte går runt i burka då går det jättebra absurt är det förbjud dessa klädesplagg ta för fan seden dit man kommer gjorde man det vore många problem lösta
   Bjarne Johansson

   Svara
 10. Elisabeth

  Tomas ni 80% Vad tycker ni om gäng våldtäkter och skjutningar. Sannolikt som jag vidrigt sorgligt respektlöst. Vad hoppas manpå? Agera

  Svara
 11. Marie

  Håller med Jimmy Åkesson är trött på att inte våga gå ut på gatorna utan att vara orolig för att något ska hända

  Svara
 12. Andreas

  Undrar om det inte borde vara straffbart att anklaga SD och deras väljare för rasister? Borde inte alla dessa människor som förtalar oss SD väljare att dras inför rätta? Det är en bra förklaring att säga att ngn är rasist för att inte samarbeta med denna. Då har man fria händer att göra vad man har avsikt att göra..
  En annan sak. Är det i enlighet med demokratiska grunder att inte samarbeta med tredje största parti i landet? Ett sånt aggerande säger emot ju allt som har med demokratiska grunder att göra.

  Svara
  1. Tomas

   Vilka av följande påståenden tycker Du är felaktiga/ missvisande?
   SD är främligfientligt.
   SD är invandrarfienligt
   SD är nationalistisk med rasistiska undertoner( i alla fall om man lyssnar på ex vis Björn Söder
   SD är ingen förkämpe för minoriteter rättigheter
   SD är inte intresserade av konstnärliga friheter eller mediefrihet.
   Om Du tycker att dessa påståenden är fel så bör Du hitta bra exempel på motsatsen.
   De här pub
   Noterna är orsaken till att andra partier inte vill eller är tveksamma till att samarbeta med SD
   Ibland undrar jag om SD väljarna verkligen vill leva i Ett samhälle präglat av SD värderingar

   Svara
 13. Filip

  Det är väl så här demokrati fungerar? I USA där de har två partier (in princip) och republikanerna vinner valet, då bjuder de inte in demokraterna till samtal. Demokraterna brukar då motsvara strax under 50 procent av väljarna eller 180 miljoner människor som Trump struntar i. Man vill ju samarbeta med de som man tycker sig stå nära politiskt och S står inte SD nära. S anser ju inte att de har haft en “maniskt positiv inställning till mångkultur” och om man börjar med två helt olika utgångspunkter till varför det ser ut som det gör idag, då tror jag att det är svårt att samarbeta. Om M hade regerat så tror jag t.ex. inte att de hade bjudit in V till ett sånt här samtal.

  Svara
 14. Gudrun Jansen

  Håller med Jimmie Åkesson.
  Socialdemokraterna vill inte att Sverige ska vara Svenskt😡
  Varför spottar Stefan Löfven på över 80%av befolkningen??

  Svara
 15. Karl Eriksson

  Inget av de andra partierna ville samarbeta med SD tillräckligt mycket för att förhandla med dem. Åkesson har visat att han inte är intresserad av att ge nåt som de andra vill ha. Hade SD visat en vilja att backa när det kommer till frågor som rör invandring så hade de andra partierna tagit dem på allvar. Sossarna har gett väldigt mycket i deras traditionella frågor för att nå överenskommelser och en fungerande regering. Det är något SD inte är nog ansvarstagande för att klara av, dådet finns ingen poäng med att sätta sig vid samma förhandlingsbord som dem. Att M och KD nu svängt och inbillar sig att de ska kunna förhandla och få det de vill ha av SD utan att det kommer att kosta är mer än lovligt naivt. Personligen hade jag gärna sett en SD, M och KD regeringen den här mandatperioden, för då hade S haft egen majoritet efter nästa val när alla hade insett vilken katastrof de röstat fram.

  Svara
 16. Carl den 12

  Många grymma inlägg 👍
  Elisabeth👸
  Så förbannad på dom rödgrönas drogliberala och kvinnosyn.
  Hur dessa kan komma undan som inte gör ett skit och kan inte ens stå upp för sina egna kvinnor och dom som faller offer och blir sexuellt torterade.
  Jag har mött så många utav er på arbetsplatser, under studier, gemensamma bekanta mm.
  Inte alla, men många utav er skämmer ut era rödgröna pga att ni vurmar för droger, prostitution och ni är skrämmande tysta gällande kvinnor som far illa.
  För mig är ni en fasad, som står och säger en sak i rummet utav folk, men när man är ensam med er.
  Så kan ni uttrycka att man kan ju inte låsa in våldtäktsmän, samtidigt som ni säger att man har ju faktist rätten till att göra vad man vill med sin kropp ?
  Det här har jag hört så många gånger och det går inte ihop ???

  Svara
 17. Jan G

  Varför ska vi som inte röstat på sdsvinen behöva se de vi röstade på samarbeta med fascister?

  Nej helt rätt att lyssna på de 7 miljoner som inte vill ha med SD att göra

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *