Ylva Johansson, likt Dan Eliasson, är en politruk och lakej till Löfven

Av | september 10, 2019

Ylva Johansson nyutnämnd som EU:s kommissionär i migrations- och inrikesfrågor

Sverigebilden har blivit allt viktigare för Stefan Löfven. Allteftersom sprickorna blir djupare tar han allt oftare till lögnen för att försvara den bild man anser vara önskvärd.

Ylva Johansson, nyutnämnd som EU:s kommissionär i migrations- och inrikesfrågor är inget undantag. Det tragiska för det svenska samhällets del är att Johansson också gärna tar till lögnen. När Nigel Farrage hade fräckheten att utmåla Malmö som ”the rape capital of Europe” ryckte Ylva Johansson ut. I en intervju med brittiska BBC förklarade hon att antalet våldtäkter i Sverige faktiskt minskar. Johansson tvingades backa från det påståendet men allra helst hade hon velat skylla den “tillfälliga” ökningen på Stefan i Farsta om hon bara hade kunnat.

Problemet med Ylva Johansson är alltså att hon likt Dan Eliasson är en politruk och lakej till Löfven. Det finns därför all anledning att oroa sig, inte minst då Socialdemokraterna är positiva till den “sociala pelaren, som är en avsiktsförklaring som slår fast sociala rättigheter för medborgare i EU-länder.”

Socialdemokraterna hävdar att den “sociala pelaren” ska vara frivillig för EU-länder att följa, medan kritiker menar att den kan hota den svenska modellen och därmed urholka medlemsländernas självbestämmande.

Stefan Löfven borde tänkt annorlunda. Men eftersom migrationen och det som följer i dess spår inte är viktiga frågor för Löfven väljer han hellre någon som Ylva Johansson vars fokus med stor sannolikhet kommer ligga på annat håll. Förmodligen arbetsmarknad och klimat.

Svt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *