Tino Sanandaji: Senaste veckan har sett flera fall av sadistiskt djurplågeri…

Av | september 11, 2019

…men också inspirerande fall där modiga privatpersoner konfronterat gäng och räddat djur.

Eslöv: ”Hundägaren såg hur tre tonårspojkar såg ut att spela fotboll med levande änder. Mannen tog och fotograferade de tre unga männen och då blev de omedelbart hotfulla. – Minst två av dem gick emot honom och sa att de skulle sparka ihjäl hans hund om han gick till polisen…Mannen gick från platsen och kontaktade polisen direkt. – Han gjorde allt rätt, det var jättebra att han fotograferade, för nu har vi goda möjligheter att hitta gärningsmännen”

Vimmerby: ”En händelse i helgen, där två personer sparkade ihjäl två igelkottar, har fått många att visa sin avsky på sociala medier. “Det var brutalt och hänsynslöst”. – Jag uppfattade inte först att det var en igelkott, utan trodde det var en burk eller boll de sparkade på, från stationshuset, över järnvägen och längs strandpromenaden. Det handlar om en jädra massa sparkar”

Eskilstuna: ”Linn räddade igelkott som plågades av unga.

Linn ringde då polisen på nytt och fick rådet att inte konfrontera de unga killarna. – Men då såg jag hur de tog fram ett paraply och började slå igelkotten med full kraft så att paraplyet gick sönder. De bara matade slag. Hon kände att hon inte bara kunde stå och titta på utan rusade ut tillsammans med sin sambos mamma och började skrika. De tre ungdomarna kastade in igelkotten i busken och sprang sedan där ifrån…

Polisen sa att de nog skulle behöva avliva igelkotten, berättar Linn.– Då frågade jag om jag fick ge den en chans och det fick jag…Vi vakade över den hela natten. Den var helt slut, den bara låg där och sa inte ett ljud. Till slut började den äta och dricka. Igelkotten har nu återhämtat sig och ska nu få flytta ut på landet”

Nu när Sverige brutaliseras börjar många prata om förebyggande åtgärder av typen fritidsgård, dialog och annat som visat sig ineffektiv. En förebyggande åtgärd vore att ta brott mot djur på större allvar och införa nolltolerans mot unga som njuter av tortyrer. Det är inte bara en symbolfråga utan tidigt tecken på kriminell psykopati och steg i avtrubbning av empati och minskade våldsspärr som i förläggningen gör det mer sannolik att ta människoliv.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *