ISLAM. Nyans är ett parti med högerextrema kopplingar, var är alla fördömanden?

Av | september 11, 2019

Partiet Nyans som värnar muslimers rättigheter och som vill kämpa för att islamofobi ska få en egen brottsrubricering, siktar nu på att bilda en lokalavdelning av partiet i Växjö kommun. “Vi har folk i Växjö som vill jobba för vårt parti. Jag är helt övertygad om att vi kan ta oss in i fullmäktige i Växjö vid valet 2022”, säger Mikail Yüksel, grundare och ordförande i Partiet Nyans.

Och som alla politiker ljuger han för att lägga tyngd bakom kravet om att islamofobi måste få egen brottsrubricering. Yüksel säger att antimuslimsk extremism är den mest utbredda formen av rasism idag i Sverige trots att vi vet att den mest utbredda rasismen är antisemitismen. Och att det i huvudsak är människor från Mellanöstern som står bakom hotet och hatet mot svenska judar.

Med tanke på Yüksels egna kopplingar till de högerextrema Grå vargarna är det inte så konstigt att han gärna ser Mehmet Kaplan som partiledare för Partiet Nyans.

Nyans är ett parti med högerextrema kopplingar, var är då alla fördömanden? Det kan väl ändå inte vara så att PK-eliten också gör skillnad på högerextremismen? Är inte all högerextremism av ondo?

Lokaltidningen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *