Skjut dem! Man uppmanar till att döda vita i Sverige

Av | september 11, 2019

En bland ungdomar välkänd Youtubeprofil och rapartist har startat ett låst konto i sociala medier där han enbart bjuder in svarta personer. I flera videoinlägg uppmanar han till mord på vita personer i Sverige.

Samhällsnytt som har tagit del av kontot som avslöjar hur en Jesse Ekene Nweke Conable, 22 år propagerar rasism till hundratals ungdomar. ”Om någon vit kille eller vit tjej försöker snacka skit om dig – skjut dem!”

Nu förväntar jag mig att det här låsta kontot stängs ned omedelbart. För i Sverige får ingen uppmana andra till att döda, oavsett etnicitet eller socioekonomiska förhållanden. Eller hur Stefan Löfven?

Dessutom är det mycket obehagligt att tvingas in i diskussion om hudfärg.

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *