Tomas Brandberg (SD): Ingen tycker om “mångkultur” i Sverige

Av | september 11, 2019

Jag betraktar mig som hyfsat mångkulturell. Jag är utbildad, språkkunnig, har väl någorlunda koll på både Sverige och världen utanför och är ingift i en familj med utomeuropeiska rötter. Sönerna uppmuntras starkt att tillägna sig språk, litteratur och färdigheter i musik.

Men detta är inte svensk “mångkultur” i praktiken. I Sverige innebär mångkultur segregerade områden där människor har allvarliga problem att förstå varandra, både språkligt och kulturellt. Och notera att inte ens migranterna eftersträvar mångkultur, snarare söker de områden där de kan göra sig förstådda på sitt eget språk utan att behöva lära sig svenska och där deras kultur förstås och accepteras. Inget märkligt i sig.

Och notera alltså att migranterna gärna delar upp sig efter etniska och kulturella skiljelinjer. Kristna från Mellanöstern aggregeras i Södertälje, somalier i Rinkeby. De vill inte heller ha mångkultur.

Visst kan jag föreställa mig intellektuella urbana miljöer där man diskuterar konst och växlar mellan svenska, ryska och franska. Coolt för den som hänger med i svängarna, men det är ju inte detta vi diskuterar i den verkliga världen.

I den verkliga världen är mångkultur synonymt med kaosartade skolor, som svenskar och integrerade invandrare skyr som pesten – och där andra generationens invandrare ofta cementerar sitt utanförskap. Det är områden där kriminella och radikala islamister flyttar fram sina positioner.

Mångkulturen är med andra ord en veritabel katastrof som den praktiseras i Sverige. Tyvärr.

Och hur en majoritet av väljarna kan rösta på partier som står för mångkultur är för mig ett stort mysterium.

Tomas Brandberg (SD), på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *