VÄNSTEREXTREMISM. Sprängmedel hittade i Landala och Göteborg med kopplingar till det fina våldet

| 11 september, 2019

Allra först. Vi vet att många blir mer upprörda när man granskar politiskt vänstervåld än när man utövar det. I Sverige är den våldsbejakande extremismen välkommen in i etablissemangsvärmen, bara de är vänster.

Nåväl. Under måndagskvällen spärrade polisen av två områden, ett garage i Landala, Göteborg, och ett område vid Smålandsgatan i centrala Göteborg.

På minst en av platserna fanns vad polisen misstänker är explosiva föremål och som nu tagits om hand av polisens nationella bombskydd.

Man brukar säga att både höger- och vänsterextremism är ett lika stort hot mot samhället, men att det finns en direkt avsikt bland de autonoma att störa samhällsordningen. De högerextrema sägs inte ha samma syfte, men att de utgör ett hot i den meningen att de har tillgång till skjutvapen och sprängämnen, något som i fallet med ovannämnda sprängmedel visar sig inte stämma.

Under natten anhölls två personer, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål. Handlar det här då om högerextrema? Nej.

Den ene personen, Hannes Westberg, var redan som nittonåring känd vänsteraktivist i Göteborg. Westberg var tongivande under Göteborgskravallerna i samband med EU-mötet 2001. Westberg sköts i höger sida av magen av polisen i ett trängt läge när han upprepade gånger kastat gatstenar mot dem i samband med oroligheterna.

Hannes Westberg är också tidigare dömd för ett antal fall av narkotikabrott. Dessutom är han just nu åtalad för ett narkotikabrott som ska ha ägt rum i januari i år. Där åtalas Westberg för innehav av över 600 gram cannabis, pris på gatan ca 60 000 kronor, och 171 gram amfetamin, pris på gatan ca 40 000 kronor. Har man så mycket cannabis och amfetamin är man distributör vilket skulle betyda att Westberg förser langare med narkotika.

Hannes Westberg är ingen dununge och han har de senaste 18 åren kunnat fortsatt sin bana som vänsterextremist och har också lyckats undgå medial uppmärksamhet. Inte särskilt märkligt då media normalt håller vänsterextremister under sina vingar.

Redan 2013 bedömde Säpo att de vänsterextremas metoder och inriktning är värre ur ett demokratiskt perspektiv. Chefsanalytikern vid Säpo Ahn-Za Hagström sa: ”Vi bedömer att de autonoma aktivisterna i dagsläget har en större förmåga än vit makt-anhängarna att använda våldsamma metoder strategiskt och systematiskt.” Vänstern kan också som inga andra arbeta under radarn eftersom de välkomnats in av etablissemanget.

Polischefen Erik Nords teori är dock att det inte handlar om politiska motiv i det här fallet. En teori vi inte delar. Varför har man sprängmedel i en bil? Sprängmedel som man lyckats placera ut delar av både i Landala och i centrala Göteborg och ändå finns inte ett bakomliggande politiskt motiv? Det är inte direkt nyårssmällare det handlar och om vi inte missminner oss är det inte heller Nyår.

Apropå vänsterextremismen och etablissemangets upprepade förmåga att se mellan fingrarna, noterade den borgerliga debattören Håkan Boström att SVT i sin första talade om en vänsterextremist men att den rubriken senare ändrades samt att den politiska tillhörigheten togs bort.

Vi återkommer med mer information när och om sådan sipprar ut till allmänheten. Tips mottages gärna.

Text: Jan Ove Malmgren och Madeleine J Lilja Rönnquist

https://www.svt.se/…/uppgift-till-svt-greps-for-misstankt-s…

https://nyheteridag.se/okand-vansterextremist-anhallen-for…/

Bild: Kong Lo Merat


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

3 tankar på “VÄNSTEREXTREMISM. Sprängmedel hittade i Landala och Göteborg med kopplingar till det fina våldet

 1. Pingback: De vänsterextrema våldsverkarna hotar vårt samhälle! | Tommy Hanssons Blogg

 2. Carl den 12

  Dessa drogliberala vänster/PK-elit som envisas med att säga sig vara kvinnovänliga ???
  På riktigt, är det inte dags att slå hål på den myten nu en gång för alla eller ska dessa shariavänliga V-PK:are till självutnämnd elit, få fortsätta med sin terror och krigsföring ???
  Ni kan sitta och kackla på era feministmöten och hävda att bondesamhället sjalar, är exakt samma sak som slöja och burka ???
  Ni kan göra hur många besök ni bara önskar och vill i landets moskéer och möta islams män med ett leende och svika deras kvinnor, genom att backa upp hedersmord och bidra till att deras kvinnor bara förtrycks ännu mer.
  När ni borde stötta deras kvinnor att vägra slöja på sina barn till döttrar, som “enligt” koranen börjar bli könsmogna och ska giftas bort, först och främst !!!
  Och ni vet så väl att små flickor som varit på “semester” i sina föräldrars hemländer har skadat sina flickor för livet genom både smärta, svek och berövat dom njutning till sin kropp.
  Dagispersonal i förorterna vågar för HELVETE inte anmäla, när dom ser vilka sviterna blivit efter vad stympningen har för med sig ifrån deras hemland.
  Personal tvingas titta bort när dom byter blöjor på små barn, som har fått ett skadat underliv efter vistelsen i föräldrarnas hemland.
  Och det dom också märker är, att det är inte samma flicka som innan resan.

  Calle som välkomnar er V-PK:are att dementera och kackla och peka finger åt oss som har❤och vill få stopp på kvinnovåldet och förtrycket, medans ni flyttar fokus och gastar rasist och SD till oss som vill att vi alla har ögon och öron och huvudet på skaft och ser vilka konsekvenser detta har+att❤ska alltid vara med, oavsett om det sitter till V, H eller i mitt fall, på mitten?❤?
  För om ni går tillbaka i historien, så var det inte V som var drivande i kvinnofrågor från början, utan den vinden som ni spottar och svär över all eran frustration och projicerar ut allt erat hat på.
  Borde vi inte med gemensam kraft tillsammans, kämpa för dessa barn att få var jämlika barn och få tillbaka rättigheterna till sin egen kropp, vagina och sexualitet❤
  Kom igen gott folk, det är år 2019 och landet vi lever i är Sverige??

 3. Carl den 12

  Ang Landala och det stora garaget, så är det inte ovanligt att se att det står killar och röker inne där det är bensinfläckar på golvet och osar bensin ända in i bilen.
  Att folk röker är ju inget konstigt i sig, det har vi tobaksindustrin att tacka för, som har pillat in ämnen som gör att man blir helt besatt utav att röka.
  Och forskning visar, att ju mer omgivningen beklagar sig, så bara man stressar en rökare ännu mer att röka.
  Och att stå och röka i ett garage, är ju inte det mysigaste man kan göra.
  Killarna som hänger i garaget och gärna står lite gömda, som inte verkar ha något egentligt garageärende, går man inte gärna fram till och frågar om eld.
  Det har hänt att man kan känna en annan doft i det annars så bensindoftande garaget.
  Hade dessa killar stått utanför och rökt, så hade det inte varit något konstigt alls.
  Men med tanke på att alla dess sorters droger flödar runt i hela staden Göteborg och för mig var år 2013 en riktig ögonöppnare, då jag lätt kunde se i min omgivning att var och varannan rökte på och även använde tabletter, jag fick googla på.
  Vad är det dom på min arbetsplats, skola och andra jag kände egentligen håller på med ???
  Det var då jag som varit en tvättäkta partymyra, kunde för första gången hamna i situationer där folk bara plockade fram sina grejer och rökte på.
  I dag reagera jag inte ens när jag ser att folk sitter och röker på inne i centrum, pga att det är så vanligt.
  Knarkartellerna har i dag problem med revir och måste konkurrera med andra knarkangare och inte inkräkta på någon annans territorium.
  Annars kan det bli trubbel, minst sagt och vapen dras in i marknaden för att sälja droger för att ha ökad kontroll.
  Just i detta hus i Landala som jag tillbringat en stor del utav min både vakna och sovandes tid, så har jag noterat att där bor hela telefonkatalogen från A-Ö representerad, alla dess olika samhällsklasser och huset är verkligen mångkulturellt.
  Människor är mycket trevliga i huset, fast att det är svårt att ha koll på vilka alla dessa grannar är.
  Men jag känner en oro över knarklagningen som flödar och vad gör det med deras hälsa och vattnet på sikt ???
  Nyfikenhet i att testa droger är en sak, men som jag har förstått, så leder det ganska så snabbt till att man inte fungerar som människa utan drogerna som till slut tar över vardagen.
  Vi har tre stora industrier som driver runt ofantliga mängder med pengar som vapen-, sex- och narkotika industrin.
  Där har vi något att bita i och borde alla ta tag i för att inte föra över detta krig om vapen, droger och sex till våra barn och barnbarn.
  Så alla ni som tycket det är gott med droger, måste ta ansvar och se vilken industri ni underbygger och ger näring och vilka konsekvenser det har.
  Och där det ingår vapen och sex inbakat.
  Vapen för att försvara sig, sin handel och sig själv i dom kriminella kretsar och även inger respekt.
  Sex, står inte för något bra och fint här.
  Det står för att kvinnor är en handelsvara och betraktas som en ägodel, män kan göra exakt vad dom vill med och tränga sig in i varenda skrymsel, vrå och veck dom kan hitta och även i grupp.
  Att gruppvåldtäkter har ökat är inte en slump, det är krigsföring mot att hålla tillbaks kvinnor och har ingenting med sex att göra, bara förnedring och makt.
  Det är kvinnor och även män som får sina liv förstörda medans folk använder sig av dom som redan har blivit utnyttjade och utsätter dessa för ännu ett övergrepp när datorn och tv går i gång.
  Och det går man igång på ???
  Porren är full med förnedring på alla dess olika sätt och vis och det kan man se på alla skador som kvinnor får uppsöka gynakuter för.
  Som sedan får söka sig vidare inom psykiatrin och behandlingshem pga drogmissbruk och kan resultera i självmord pga av en förbrukad kropp, själ och förlorad tro på människans goda sidor som utsatt dom för sina handlingar uppbyggt utav dras behov utav att skada en annan människa.
  Att trycka ner en annan människa för att få makt och känns sig starkare själv på bekostnaden av en annan, är ett medveten handling.

  Calle som efterlyser sunt förnuft och eftertanke, nästa gång ni köper droger eller vill njuta på bekostnaden av någon annans människas sorg och smärta.
  Och detta drabbar våra barn i slutänden.
  Om vi tolererar detta, så kommer våra barn stå på tur….

Kommentarer är stängda.