Försöken att isolera SD har nått vägs ände.

Av | september 12, 2019

Då: Sverigedemokraterna väljs in i riksdagen 2010. Regeringen Reinfeldts regering svarar med att göra upp med Mp om migrationen och att stänga SD ute från inflytande. Foto: Roger Turesson

Nio års försök av sju partier att trycka ut Sverigedemokraterna ur politiken har misslyckats. M och KD vill nu ha med SD vid förhandlingsbordet, och de har de flesta av sina väljare bakom sig, skriver Ewa Stenberg i DN.

Liksom många av oss har Stenberg noterat att om man räknar man med SD finns en högermajoritet i den svenska riksdagen. Isolerar man SD finns ingen sådan majoritet.

Så. M, KD och SD har sina väljare med sig och de skulle få majoritet om de började samarbeta. Vad väntar man då på? Bättre väder? Försöken att isolera SD har nått vägs ände.

Om M tänker sig att de istället ska liera sig med C och L för att få ett bättre underlag tänker de fel. De kommer bara tappa väljare.

S har stora problem nu. Rid på den vågen, M, KD och SD. Sverige och alla dess medborgare förtjänar ett styre som kan hantera verkligheten.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *