När ska Löfven ta itu med rötan inom SSU?

Av | september 12, 2019

Jag skrev innan idag om hur SSU lockar nya medlemmar med dyra vinster. Expressens ledarredaktion uppmärksammar nu också att medlemskapet i SSU sedan förra året är gratis. Så förbundets ökning från 5 000 till 18 000 beror nog enligt Expressens ledarredaktion bara på att medlemskapet är gratis.
Ledarredaktionen skriver att det som förbundssekreteraren säger att SSU sänkt tröskeln att engagera dig är väl en sak, men att muta barn och ungdomar för att kliva över den är en annan sak.

Det är inte bara det att SSU mutar barn och ungdomar, de låter också oss skattebetalare stå för en del av kostnaden då de får bidrag via den statliga myndigheten MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor).
Nu frågar både jag och Expressens ledarredaktion när Löfven ska ta itu med SSU-rötan, för detta är inte den första ”skandalen” för SSU. När Socialminister Lena Hallengren var ordförande för SSU Kalmar blåste förbundet upp sina medlemssiffror till det dubbla och fick därmed 400 000 kronor för mycket i bidrag, något som DN avslöjade 2005.

Civilminister Adrian Shekarabi blev vald till ordförande för SSU 2003. Året efter avslöjades det att han finansierat sin kampanj med pengar som skulle gått till ett integrationsprojekt. Något som den dåvarande SSU-ordförande och nuvarande Inrikesminister Mikael Damberg med all sannolikhet kände till och kanske rent ut av godkände.
Och nu är alla dessa med i Löfvens regering vilket säger en hel del om denna om jag får lämna min mening till det hela.

Denna ledare är mycket intressant att läsa och jag hoppas att många går in och läser den. Och den säger som sagt var en hel del om vilka människor Löfven ställer sin tilltro. Vilka som den ”allsmäktiga” menar är ledarämnen och som är ställda att styra över Sverige.
Man kan bara hoppas att inte dessa personer förskingrar allt för stora pengar innan de blir avsatta och förhoppningsvis dömda för det de redan har gjort.
För enligt mig borde de alla bli dömda för de saker de gjort, för mig veterligen så har Sverige ingen immunitet för politiker som begår olagliga handlingar.

https://www.expressen.se/ledare/vad-kravs-for-att-lofven-ska-ta-itu-med-ssu-rotan/

2 reaktion på “När ska Löfven ta itu med rötan inom SSU?

  1. Berra Fors

    Löven är en ryggradslös jubelidiot som inte har något vettigt att säga. Morgan Johansson är precis likadan. Borde grävas ner och glömmas bort.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *