Frankrikes första kvinnliga imam: ”Slöjan är ingen religiös skyldighet”

Av | september 13, 2019

Kahina Bahloul, Frankrikes första officiella kvinnliga imam, utmanar de traditionella tolkningarna av Islam. Hennes mål är att starta en ny moské som välkomnar homosexuella och där män och kvinnor ber tillsammans i delade lokaler. Foto: Joel Saget/AFP/TT

Bra! Om islam ska reformeras är det precis så här som det måste gå till. Frankrike har fått sin första officiella kvinnliga imam, Kahina Bahloul.

Hon bär inte slöja och säger att det inte finns något stöd i koranen för att det skulle vara en kvinnas plikt.

Kahina Bahloul tillhör en ny progressiv riktning inom islam som utmanar de traditionella tolkningarna. Hennes vision är att starta en ny moské som välkomnar homosexuella och där män och kvinnor ber tillsammans i delade lokaler.

Hon tillhör en ny rörelse inom islam som utmanar de traditionella tolkningarna. – Det är utmanande och får marken att gunga under den här auktoritetens fötter, säger Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi och filosofi.

De hämtar legitimitet från religionen och dess urkunder och har en fast grund i den islamiska teologin. Det är inte lätt att avfärda som om de bara inte förstått.

Svt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *