INGVAR CARLSSON – Den förste Sverigedemokraten?

Av | september 13, 2019

Ingvar Carlsson

Det är mycket fokus på Sverigedemokraterna just nu där flera partier öppnar för att man borde samarbeta med dem.

Så här i kristider med skenande problem i följden av en okontrollerad och oansvarig migrationspolitik där Socialdemokraterna bjuder in samtliga partier till samtal, utom Sverigedemokraterna som inte har samma värdegrund, så kanske det är på sin plats med en uppdatering om vad som hände för snart 30 år sen.

Det är i december i år 30 år sedan den sittande socialdemokratiska regeringen med Ingvar Carlsson i spetsen såg sig tvingade att ta det för den tiden dramatiska Luciabeslutet. Flyktingkrisen dominerade och likheterna med dagens situation är slående.

Statsminister Carlsson samlade Socialdemokraternas verkställande utskott för ett krismöte bakom stängda dörrar efter att man konstaterat att ”gränsen är nådd”. Flyktingkrisen dominerade hela hösten.
Man beslutade då att tillämpa det som man idag med avsky kallar Sverigedemokraternas politik men beslutet då var hårdare än SD:s politik idag, då beslutet även innebar att alla redan anlända asylsökande skulle slängas ut ur landet.

Resultatet blev ett regleringsbrev till dåvarande motsvarigheten till Migrationsverket där alla asylärenden skulle avslås och alla asylsökande, som inte varit i landet längre än ett år, skulle kastas ut. Endast kvotflyktingar via FN skulle tas emot, så som SD idag förespråkar.
Det som föranledde beslutet var att “hela” 30 000 asylsökande väntades komma till landet, och det handlade mycket om Turkbulgarer. Trots att Sverige upplevde en fantastisk högkonjunktur 1989, precis som vi gjort de senaste åren, så skulle detta knäcka hela den svenska välfärden.

Flyktingförläggningarna var överfulla och myndigheterna såg sig tvingade att erbjuda människor inkvartering i husvagnar, båtar och tält.

Det ansvariga statsrådet Maj-Lis Lööw sa i riksdagen: “Vi har nu nått gränsen för vad vi klarar av. Skall vi framöver på ett bra sätt bereda en fristad åt dem som behöver den allra mest, måste vi i dag inskränka möjligheterna för andra att få uppehållstillstånd i Sverige” (protokoll 1989/90:46).

Så tillbaka till frågan. Var Ingvar Carlsson den förste Sverigedemokraten?

Enligt Socialdemokraterna är SD:s invandringspolitik rasistisk och då måste man som vän av ordning fråga sig i vilket fack Ingvar Carlsson och övriga personer i Socialdemokraternas verkställande utskott (VU) i december 1989 ska placeras.

Som trädgårdsälskare vet jag att man inte ska kasta sten när man sitter i glashus och det kanske dagens Socialdemokrater ska betänka när de läser sin egen historia.

Den borgerliga regeringen Bildt upphävde Luciabeslutet år 1991 efter påtryckning från Liberalerna (då FP) och hur det gick sen, ja det vet vi ju idag med facit i hand. Idag handlar det om Syrien, Eritrea, Somalia, Afghanistan och Irak m. fl.

Återigen börjar nu allt fler kommuner, myndigheter och ledarskribenter ifrågasätta om Sverige kan fortsätta att ta emot i särklass flest flyktingar per capita av alla EU-länder.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

3 reaktion på “INGVAR CARLSSON – Den förste Sverigedemokraten?

 1. Berra Fors

  Sverige kan INTE ta emot en enda lyxflykting till. Dom ska ut ur landet fortast möjligt. Sverige håller på att byta ut befolkningen till islamister. Det kan vi tacka socialdemokraterna för. Inte för att det är mycket att tacka för. Men tydligen gör man allt för att få röster inför nästa val. Löven och hans vänner är stora jävla landsförädare. Hur fan kan MP få stor makt när dom knappt nådde över gränsen. Dags att VAKNA upp nu innan Sverige går åt helvete.

  Svara
  1. Stefan Svensson

   Min vän. Det är redan för sent. Förra valet var ett ödesval. Fly eller fäkta är svaret du får ställa dig🇸🇪🇸🇪

   Svara
 2. Mats johansson

  Helt rätt ut med den jävlen landsfärädaren hur faen kan svenska folket rösta på en sån jävla idiot som Röven snart finns ju inte en vit man kvar i detta landet o den där rödluvan o Moooorrrrgggaaann

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *