Partiet Nyans expanderar. Valet av orter sammanfaller med där Muslimska Brödraskapet är som starkast

Av | september 13, 2019

Partiet Nyans / Mikail Yüksel. Foto: Pressbild, montage

Johan Westerholm, skriver på Ledarsidorna.se:

“Mikail Yüksels tillkännagivande om att partiet Nyans etablerar lokala avdelningar i Örebro och Växjö styrker bilden av att Muslimska Brödraskapet grundat en politisk gren i Sverige. Valet av orter sammanfaller med där Muslimska Brödraskapet är som starkast.”

Westerholm skriver också att Sverige med Nyans fått sitt första islamistiska parti. Och att partiet: “är en uttalad svensk politisk gren av det Muslimska Brödraskapet. Alliansen med moskéer med stort turkiskt och/eller somalisk inslag är inte heller någon slump utan följer Turkiets president Erdogan internationella allianser. Frågan är främst när de arabisk-ättade delarna av det svenska Muslimska Brödraskapet faller in eller om de väljer att stanna kvar i främst Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.”

Westerholm, fortsätter: “I både Växjö och  Örebro kommer Nyans, enligt lokala bedömare som har god kännedom om den demografiska och kulturella sammansättningen av väljarkåren kunna mobilisera tillräckligt väljarstöd för att ta plats i respektive kommunfullmäktige vid valet 2022. Förutsättningarna finns eftersom även icke svenska medborgare med enbart permanent eller tillfälligt uppehållstillstånd har rösträtt i lokala och regionala val.”

Läs gärna hela texten nedan. Ju mer kunskap ni har, desto bättre.

Ledarsidorna…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *