Wilhelm Agrell, seniorprofessor: Det väpnade kriminella våldet får effekter som alltmer liknar terrorismens

Av | september 13, 2019

Vi måste agera för att rädda landet, det skriver seniorprofessorn Wilhelm Agrell. Det är alltså inte bara vi kritiker som säger så, det i sig är befriande. 

Vi är inne i ett slags “caputure the moment”, nu. Det bör svensk politik, allra helst Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, tillvarata. 

De allra flesta kan nog enas (undtaget C-väljarna som enligt en opinionsundersökning ser positivt på framtiden) att vårt samhälles “våldsmonopol, själva kännetecknet för en suverän fungerande statsmakt, har bit för bit gröpts ur och finns inte längre. Det väpnade kriminella våldet får effekter som alltmer liknar terrorismens.”  

“Allvarliga samhällshot kan antingen ha formen av plötsliga och uppenbara händelser eller växa fram mer gradvis och smygande. De plötsliga förloppen kan komma överraskande och mer eller mindre ta samhället på sängen men också de gradvis framväxande hoten kan få samma effekt. Samhället varseblir här inte vad som är på väg, tittar bakåt i stället för framåt och tar alltför länge skydd bakom en känsla av fortsatt normalitet. För lite och för sent lyder det ordspråk som beskriver följderna. De bagatelliserade, svårgripbara eller alltför osannolika hoten blir inte föremål för skyddsåtgärder förrän i efterhand, då de redan kan vara överspelade, som med de alltför sena åtgärderna mot strömmen av frivilliga till IS, skriver Agrell. 

Det ökande och allt grövre kriminaliteten är inget nytt. Vi vet att de sensate årens invandring kraftigt påverkat den här utvecklingen. Liksom svensk politiks flathet och ovilja att se kopplingen mellan dessa två. 

Artikeln är låst, men av det som går att läsa framfår det med all önskvärd tydlighet, att något måste göras, och det nu.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på “Wilhelm Agrell, seniorprofessor: Det väpnade kriminella våldet får effekter som alltmer liknar terrorismens

 1. Carl den 12

  Wilhelm 👑& en 👑till dig Janne Josefsson ❤
  Så gott att se och höra att vi “konspiratoriska knäppgökar med foliehattar” har någon med oss som gör att vi orkar möta en morgondag till i Swea.

  Calle blir både rörd och stolt och kanske vi har en liten chans att vinna över den kriminalitet, med allt vad det innebär.
  Men en massa prestige och politiskt korrekthet måste släppa sitt järngrepp i ett land som drunknar i medberoende röster, som bara skadar mer än gör gott.
  Gott folk, det finns idioter inom alla folkslag, religioner och kulturer, ända sedan Jesus gick i kortbyxor !
  Det är ett som är säkert, men nu gäller det att bekämpa kriminalitetens alla olika vidriga och fula ansikte.
  Börja bygga nya fängelser för riktig livstid för både ursvenskar och nysvenskar, sända hem dom som kom efter år 2015, så dessa kan få avtjäna sina straff där, för alltid.
  Även kriminella flyr till Sverige pga att vi har ett sådant lättillgängligt system, som gör att de drar nytta av det och kommer ännu undan medans vi strider mot, medans vi borde lägga all tid på sunt förnuft och ge moder Swea den upprättelse och kärlek hon så förtjänar ❤

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *