ISLAM I SVERIGE. Den hårt kritiserade Vetenskapsskolan byter namn till Safir.

Av | september 14, 2019

Det är inte så svårt att förstå varför Vetenskapsskolan bytt namn till Safirskolan. Det är förstås ett försök till att lägga ut en dimridå samt att tillskansa sig kommunens skolpeng. Genom att bilda skolor, föreningar och organisationer mjölkar de islamistiska organisationerna staten och kommunerna på bidrag.

Vetenskapsskolan är en mycket speciell skola, i vart fall om du uppskattar ett kalifat mer än än den demokrati du lever i. Minst fyra återvändare från krigets Syrien fick arbete på den här skolan. Ytterligare sex anställda kunde kunnat knytas till den våldsbejakande extremistiska miljö som Säpo bevakar.

Den dåvarande vd Abdel Nasser el Nadi omhändertogs av Säkerhetspolisen som ett hot mot rikets säkerhet. Ytterligare fem imamer och en imams släkting genomgick samma behandling i väntan på utvisning. Abdel Nasser el Nadi släpptes dock nyligen från förvaret men ska formellt utvisas ur landet. Det anses dock inte vara möjligt att verkställa utvisning av honom till Egypten under rådande läge i landet. 

Om de aktuella personerna riskerar dödsstraff eller tortyr i sitt hemland kommer de inte utvisas. Då kan de enligt gällande lagar och regler endast hållas i förvar i tre månader i Sverige, därefter sätts de på fri fot. Personer som alltså utgör ett hot mot rikets säkerhet kan vandra fritt i vårt samhälle. Det något som är väldigt fel här.

Nu är det upp till regeringen att avgöra imamens och övriga imamers öde. Då är frågan, kommer regeringen stå fast vid Migrationsdomstolens beslut? Kanske, men det kräver förmodligen att deras hemländer garanterar att de inte döms till döden eller utsätts för tortyr.

Det är välkommet att Säpo ökat trycket mot den våldsbejakande islamistiska miljön, men om vi ändå inte kan utvisa dem som utgör ett hot mot rikes säkerhet och som sedan strövar fritt i vårt samhälle, spelar det ju ingen roll vad Säpo gör. 

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *