Sverige håller på att gå under i våld och laglöshet.

Av | september 14, 2019

Dick Erixon skrev i går om att två tunga opinionsbildare skrivit i två tidningar att Sverige håller på att gå under i våld och laglöshet. De som varnar för detta är journalisten Janne Josefsson och fredsforskaren Wilhelm Angrell. Janne Josefsson skriver i DN-krönikan ”Det osar krutrök i världens bästa land”. Han skriver också att mångkulturen i själva verket skapat apartheid i Sverige. I Sjumilaskolan på Hisingen i Göteborg finns mindre än en procent med svenska som modersmål. Det handlar kanske om fyra elever av 500.

Janne Josefsson fortsätter med att skriva att Sverige inte längre är ett land, det är skilda världar, och ”ett politiskt fullständigt misslyckande”. Men när förnekelsen väl brukar brytas upp, tar regeringen och Morgan Johansson till ord som ”avskyvärda odjuren”. Orden blir värre ”ju mindre de vet hur det sociala läget i landet skulle lösas”.
Janne Josefsson avslutar sin krönika med att skolorna är ”löpande band” som levererar pojkar till de kriminella gängen. Och han har sannerligen befog att göra det då det i skolan han redan hänvisat till.

I Sjumilaskolan, hade 26 procent av pojkarna blivit lagförda för brott inom några år efter avslutad skolgång. ”Vi får det samhälle vi förtjänar”.
Men nu frågar jag mig om vi verkligen förtjänar detta?
Är det inte så att det är dem som så starkt förespråkat mångfaldsbygget som förtjänar detta?
För jag vill inte ha detta samhälle som de vänsterliberala politikerna försökt skapa men som de inte tagit ansvar för, jag vill ha ett samhälle som tar sitt ansvar och där politikerna lyssnar på medborgarna även om de inte hyser samma åsikt som dem, istället för att de som nu kallar dem för allehanda okvädningsord.

När sen samma dag professorn i underrättelseanalys och fredsforskaren Wilhelm Angrell skriver i en debattartikel i SvD att statens våldsmonopol inte längre finns, och att ”Vi måste agera för att rädda landet”.
Då frågar man sig om de vänsterliberala politikerna är totalt blinda, att de inte ser det de skapat?
Angrell skriver ”fenomenet inre beväpnad konflikt kan bidra till att synliggöra dynamiken i ett skeende med stor destruktiv potential för ett samhälle. I den typiska inre väpnade konflikten bekämpar olika grupper varandra och i varierande grad en statsmakt som helt eller delvis förlorat sitt våldsmonopol.”

Angrell ger här ett par exempel på länder som detta hänt i. Ett av dem är Libanon som på 80-talet förlorade sitt våldsmonopol och vi ser där ännu vad som hände. Ett annat ställe var Balkan på 90-talet, i bägge fallen var det inre beväpnade konflikter som trappades upp till krig.
Är det detta de vänsterliberala politikerna önskar ska hända i Sverige?
För Sverige är på väg dit och det i expressfart. Angrell menar att våldsutvecklingen har kunnat pågå ostört i alldeles för lång tid. Detta för att medborgare och politiker har betraktat Sverige som ett tryggt land. Han menar också att det går väldigt långsamt för myndigheterna att börja betrakta grov organiserad brottslighet som ett samhällshot.

Angrell skriver vidare ”Våldet blir inte bara allt brutalare och upptrappat, offren kan bli vem som råkar komma i vägen eller vem som helst som uppfattas stå i vägen. För varje tomhylsa som slamrar i gatan skjuts Sverige i sank”. Och statsmakten gröps ur bit för bit och finns inte längre. Landet bryts sönder. Man kan inte annat än hålla med Angrell om det han skriver.
Men vad gör statsmakten åt detta?
Jo, det så kallade statsbärande partiet och dennes ledare bjuder in till överläggningar partierna emellan men han bjuder inte in alla.

För ett parti utesluts för de inte har ”rätt värdegrund” de tycker inte som det så kallat statsbärande partiet tycker i frågor om brottslighet och migration och blir därmed uteslutet.
Dick Erixon ställer ungefär samma frågor som jag gör när han frågar sig om regeringen och deras stödpartier kommer att vakna till, ta till sig att nu också personer inom etablissemanget slår larm om att läget är synnerligen allvarligt och akut?
Hans svar är ungefär detsamma som mitt är i den frågan. Nej, de kommer inte att mäkta med detta, de tror att Sverige är som det var för 20 år sen. De är rädda för att ta in verkligheten.

Därför kommer dessa politiker fortsätta skönmåla läget samtidigt som de kommer att smutskasta alla som varnar för utvecklingen. För tar de och erkänner verkligheten så blir de tvungna att erkänna att det parti de utestänger hela tiden haft rätt i sina varningar.
Erixon menar att det enda som kan ändra på detta är opinionsläget, en kraftig kantring åt ett mer socialkonservativt politiskt styre. Då kanske de inte låter Sverige gå under.
Men detta är något som det svenska folket får avgöra när nästa opinionsundersökning är.

Samtiden…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *