“Oatly är helt enkelt bara en uppmärksamhetstörstande posör.”

Ja, det är som vanligt. Företag som vill rida på konsumenternas klimatångest, men som i farten trampar i fällan. Personligen älskar jag mjölk, och kommer fortsätta att göra.

“Jag är inte dum.
Oatly vill bara ha uppmärksamhet för sin produkt och det är därför man skapar reklam som syftar till att smutskasta konkurrerande produkter genom att utmåla mjölkproducenter som omoraliska miljöbovar.

Låt oss därför tillsammans ge Oatly den uppmärksamhet de vill ha:
Deras storägare bedriver sannolikt en av världens mest utsläppskrävande verksamheter – nämligen kinesiska staten, som bland annat eldar kol i gigantiska volymer. Oatlys storägare är nämligen China Resources, som är kinesiska statens affärskonglomerat.

Till och med havrebönderna skäms för Oatlys agerande och kallar det för ”ett riktigt klavertramp”. Djurbönder gör ett viktigt arbete för att hålla landskap öppna och det finns ett viktigt samspel mellan växtodlande bönder och djurbönder. Det finns absolut plats för både havre- och komjölk.

Att företag vill påverka och har en samhällsagenda är i sak välkommet, men Oatlys engagemang i miljö- och klimatfrågan är helt uppenbart spelat när man ger sig på svenska bönder istället för att försöka påverka sin egen storägare i rätt riktning. Fast det är klart: Det är ju alltid enklare att sparka nedåt och slicka uppåt. Oatly är helt enkelt bara en uppmärksamhetstörstande posör.”

Helena Lindahl, C, Västerbotten, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på ““Oatly är helt enkelt bara en uppmärksamhetstörstande posör.”

  1. Anna

    Kalvar älskar också mjölk men de får mjölkersättning istället så såna som du kan fortsätta ”älska mjölk”.

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *