Islamister försöker starta förskolor och familjehem

Av | september 16, 2019

Det är inget annat än horribelt säger, terrorforskaren Magnus Ranstorp. Det här sker alltså i en ålder då barn är som mest formbara.

Magnus Ranstorp säger att islamister och extremister arbetar för hitta nya vägar för ekonomiska inkomster. Att driva förskolor och familjedaghem är lukrativt fortsätter Ranstorp. ”Ett par barn kan generera ganska stora summor. Det handlar också om att de vill hermetiskt sluta sig gentemot samhället i stort. Det börjar med förskolor och går ända upp till gymnasiet.”

Göteborgs förskolenämnd stoppade nyligen ett familjedaghem (tidigare dagmamma) med omedelbar verkan. Anledningen var att verksamheten hölls hemma hos den kända islamisten Anas Khalifa. Khalifa har hyllat jihad, nedvärderat homosexuella och krävt, att kvinnor skall heltäcka sig. Frågan är hur många som finns det redan? Insynen i de här ljusskygga verksamheterna brukar lysa med sin frånvaro.

Här har vi två problem, dels att islamister får starta skolor och dels att vi har ett skolsystem som möjliggör det.

Hur långt ska det behöva gå innan regeringen skärper reglerna för friskolorna? Det borde vara självklart att ingen som förespråkar en extrem tolkning av en religion kan anses lämplig att driva verksamhet för barn.

Det är fullkomligt tokigt att radikala islamister får driva en skattefinansierad skolverksamhet i Sverige. För det är barnen som får betala priset när skolan de tillbringar halva dagarna i är en del i en förtryckarstruktur.

Är det verkligen meningen att förskolor/ skolor ska vara ett drivhus för islamism? Varför har inte Skolinspektionen ett särskilt uppdrag i att granska skolor som drivs av trossamfund eller har en nära koppling till sådana? Om de hade haft det hade de här problemen aldrig uppstått.

Den svenska skolan kan aldrig tillåtas bli en plats där odemokratiska åsikter och våldsförhärligande ideologier sprids och får fotfäste. Den svenska skolan ska inte heller inte vara en plats för att forma och rekrytera unga terrorister till radikala grupperingar.

https://www.aftonbladet.se/…/islamister-startar-forskolor-o…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *