26 bilar förstörda i nya bilbränder i det trygga och säkra Sverige! Denna gången i Askim

Av | september 18, 2019

Sent i gårkväll så brann det än en gång bilar i vårt trygga och säkra Sverige. Denna gången var det i Askim utanför Göteborg.
För visst är det väl tryggt som bilägare när bilar brinner vid bostadsområdena runt om i Sverige?
För visst känns det väl tryggt och säkert för Askimsborna att se sina bilar bli förstörda och att deras ekonomi försämras?
Så Löfven, Morgan Johansson och ni övriga i JÖK-avtalet, visst känns det väl tryggt och säkert att oskyldiga medborgare drabbas av dessa bränder gång på gång utan att någon får ett ordentligt straff?

Larmet om bränderna kom 23,14 på tisdagskvällen och larmet handlade en brand i ett parkeringsgarage i två våningar. Räddningstjänsten i Storgöteborg angav initialt att det var ett antal bilar som brann, de meddelade också att de var där med personal från tre stationer. Att det var 12-15 brandmän som bekämpade branden.
Polisen var också på plats med tre enheter för att i första hand biträda räddningstjänsten och för att sedan söka och tala med vittnen till branden.

Vakthavande befäl hos polisen under natten berättar att efter branden är släckt så får polisen se om de kan prata med folk och eventuellt höra vittnen och se om vi kan komma fram i en eventuell utredning.
Nu så frågar jag mig vad det vakthavande befälet menar med eventuell utredning?
Är det inte polisens arbete att utreda sådana här saker, speciellt när de rubricerar branden som mordbrand?
Branden slutade med att 12 bilar blev totalt utbrunna och 14 bilar med olika omfattande skador.

Ett skärmtak på den övre parkeringen ska också ha brunnit ner. På onsdagsmorgonen så meddelar polisen att de kommer att genomföra en teknisk undersökning och har spärrat av platsen.
Brandorsaken är ännu på morgonen inte känd, men det har under natten även brunnit i en bil på Norra Dragspelsgatan i Frölunda.
Att polisen är försiktiga med att uttala sig om vad som orsakat bränderna ör inte något nytt, det har de varit de sista åren trots att de nog med säkerhet vet att bränderna är anlagda. Men detta är föga förvånande när det bestämts från högre ort att sådana händelser ska tystas ner och mörkas.

https://www.expressen.se/gt/flera-bilar-i-brand-i-p-hus-stor-raddningsinsats/

En reaktion på “26 bilar förstörda i nya bilbränder i det trygga och säkra Sverige! Denna gången i Askim

 1. Carl den 12

  Göteborg utökar sina getton precis som övriga Sverige ifrån Haparanda till Ystad.
  Känner inte bara en sorg för dig Göteborg, utan även alla platser jag besökt tidigare och andra platser jag tyvärr inte kommer att besöka pga att många med mig “inbillar” oss att Swea blivit allt otryggare.
  Det sitter i våra huvud och om vi inte vore så noga med att sitta och vika foliehattar, så hade vi kunnat se på världen med helt andra ögon.
  Vem är mest tokig, ni som håller fast vid en bild av Sverige som tryggt eller vi som bara ser att det bara går mer och mer åt ett illasinnade land folk inte vågar vara kvar i ???

  Calle som är så tacksam att just du Göran👑 & PS finns.
  Hur annars hade man orkat med alla inbillat hittepå.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *