Varför ska vi ha något som agerar som ett propagandaorgan, och det med våra skattepengar som hjälp?

| 20 september, 2019

“Klimatfrågan är väljarnas femte viktigaste fråga efter sjukvård följt av integration och migration, lag och ordning, skola och utbildning.  Klimatfrågan är den som tappat mest i septembermätningen.  Trots det presenterar SVT Nyheter klimatfrågan som “den hetaste frågan”. Skriver Ledarsidorna.se.

Det förvånar knappats, SVT består i hög grad av miljöpartister och vänster. Det påverkar och har länge gjort, deras nyhetsrapportering. Faktum är att de mer eller mindre springer maktens ärenden. 

Emellertid är det allvarligt och säkert för många förvånande. När fokus läggs på klimatet istället för det som är viktigt för medborgarna gör man ett allvarligt avsteg i sin påstådda neutralitet och uppdrag i att informera och upplysa folket. 

SVT fungerar till stora delar som en propagandaapparat. Näringslivets medieinstitut (NMI) publicerade i januari en lista som konstaterade att ”mannen på gatan” var vänster. Listan bestod av ett tiotal exempel från 2015 och framåt där SVT missat att deklarera medverkandes politiska engagemang i situationer där detta borde ha ansetts som relevant. I samtliga fall var dessa individer vänstersympatisörer. https://naringslivets-medieinstitut.se/jakten-pa-mannen-gar-vidare/

Public service borde läggas ned. Varför ska vi ha något som agerar som ett propagandaorgan, och det med våra skattepengar som hjälp? Faktum är att var femte svensk vill att det läggs, bland de som är emot en nedläggning råder en väldigt stor samsyn mellan de som röstar på L, C, S, V och MP. Ett svar som inte förvånar alls. De vänsterorienterade får ju precis de nyheter de vill ha, medan övrig del av befolkningen får vända sig till alternativa medier. https://nyheteridag.se/ny-undersokning-nara-var-femte-svensk-vill-lagga-ned-svt-och-sr/

Socialdemokraternas gruppledare, Annelie Karlsson, vill absolut inte att att public service ska läggas ned, hon menar istället att det behöver stärkas. Hon säger att i dessa tider är det verkligen viktigt att se till att det finns samhällsinformation på ett neutralt sätt, som kan skydda oss mot falska nyheter. 

Om det vore så väl ändå. Socialdemokraterna har de sensate åren gjort sig kända för att använda lögnen som argument, och i ljuset av det är inte så konstigt att de också hellre ser att deras propagandakanal förstärks. 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Varför ska vi ha något som agerar som ett propagandaorgan, och det med våra skattepengar som hjälp?

 1. Ulf

  Inom etablerade regeringspartierna kommer man att kämpa till slutet för att kunna ha sin propagandacentral kvar.Nu när svt lever på skattepengar,som ökar, finns ingen ambition att kritiskt på allvar granska något som kan förarga regeringen och den hand som föder hela svt.Det är tre huvudnyheter i varje nyhetssändning,Sd,Trump och ” klimatet ” så otroligt andefattigt och ointressant.Samt vänstervridna kommentarer av handplockat vänsterfolk eller miljötokar som rapar upp samma åsikter.Nordkoreansk och DDR tv som skall styra hur svensken skall tänka och göra samt alltid framhålla våra inkompetenta regeringspartier.
  Svenskar med normalbegåvning ser naturligtvis detta och har för länge sedan gått över till alternativa fräscha orädda medier som rapporterar sanningen objektivt och som är helt obundna ekonomiskt.Svt s nyhetssändningar har man för länge sen lämnat bakom sig,de tillhör dåtidens socialistpropaganda.Man behöver bara se Greider,Lindberg,Sarnecki m fl kommentera nutiden så inser nog de flesta att tiden sprungit ifrån svt och även dem.Fullständigt ointressant avslagen tv 2019.

Kommentarer är stängda.