Sprängning utanför flerfamiljshus i Angered i Göteborg

Av | september 22, 2019

Strax efter två-tiden i natt inträffade en kraftig detonation utanför ett flerfamiljshus i Angered i Göteborg. Explosionen var så pass kraftig att flera av känt av tryckvågen från explosionen. När polisen anlände till platsen så kunde de snabbt konstatera att detonationen varit hyfsat kraftig detonation, flera fönster var krossade och det fanns en del skador på byggnader runt detonationsplatsen. Polisen meddelar också att det uppstått en vattenläcka i ett entrévalv vid en av ingångarna till fastigheten samband med detonationen.

Polisen spärrade av ett stort område runt platsen och tillkallade nationella bombskyddet för att de skulle säkra platsen, och lämnade platsen vid sex-tiden. Under morgonen kommer nu tekniker att inleda sin undersökning av platsen för att få reda på vad det var som exploderade. Polisen säger redan nu att det är ett lite märkligt ställe för en explosion. Platsen ligger så pass långt från bostadshuset att den inte verkar vara riktad mot huset. Det har smällt och orsakat skador på lite allt möjligt.

Inga personskador i samband med detonationen har rapporterats och polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.
Så nu kommer frågan, även om ingen kom till skada i denna explosion så hur tryggt kan det kännas för de boende när det exploderar bomber eller dylikt utanför deras bostäder?
Likadant kan man fråga sig om hur säkert det kan vara när där är personer som placerar ut bomber intill flerbostadshus?
Så även om ingen skadats eller dödats i bombdådet så har med säkerhet tryggheten och säkerheten skadats i och med explosionen.

https://www.expressen.se/gt/kraftig-explosion-vid-flerfamiljshus/
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kraftig-explosion-i-angered-i-goteborg
https://www.aftonbladet.se/a/0n0Xw0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *