2857: Strategispel

Av | september 23, 2019

Ja, det förekommer titt som tätt lite skjutningar och bomber. Det är väl inte så mycket att bråka om eftersom det ständigt visas statistik på hur brottsligheten minskar. Dessutom har regeringen mycket klart uttalat att det inte är acceptabelt. Men så har vi medierna som har visat sig förtjusta i att rapportera om dessa händelser och dessutom ha fräckheten att kräva åtgärder. Hur som helt finns det en viss allmän opinion som är besvärande för politikerna. Något måste göras, handlingskraft skall visas. Det blev ett möte över partigränserna där dock SD inte fick vara med alldenstund man anser att de inte står upp för allas lika värde. Nå, det var svårt att komma överens och resultatet blev en kompromiss. Ganska självklart då det fanns möjligheter till att vinna politiska poänger genom att kräva mer än den försiktiga regeringen. Det är knappast någon som tror att överenskommelsen får någon verkan men politikerna har i varje fall försökt att visa handlingskraft.

Ett av de vanligaste och ofta vinnande argumenten i debatter och diskussioner är ”forskning visar”. Ett tveksamt argument emedan det som åberopas vanligen är en del av forskningen (det kan dessutom röra sig om rapporter och översikter) utan att hänsyn tas till reservationer och komplikationer som är alltför tungrodda för att beaktas. Docenten i statsvetenskap Katarina Barling har något att säga i ämnet (SR).


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *