2862: En helt vanlig dag

Av | oktober 1, 2019

Greta-hatet skördar även i konstvärlden. Ledaren för Amis du Palais de Tokyo (en av de viktigaste platserna för samtidskonst i Paris) gjorde ett grovt påhopp i FB och det är naturligtvis solklart att han har gjort sitt på den posten. Kan man inte hålla sig utan ger efter för temperamentet då blir det då kan det bara gå på ett sätt. Förövarna, ty de är tämligen många, får framlägga sin ödmjuka ursäkt men på sociala medier finns ingen förlåtelse. Antagligen får dessa företeelser ses som en del av nöjesindustrin. (Artforum)

Lars Lindström bjuder nästan alltid på god underhållning. I Expressen funderar han på hur våra onämnbara ungdomar skall uppfostras. Han föreslår inkomstutjämning och god utbildning men sätter sig emot utökade straffskalor. Eftersom den harangen är tämligen mager tröstar han sig med Bruce Springsteen.

Inga sensationer att rapportera. Konsten har inget särskilt att bjuda på. På löpande band kan man läsa att konstnärer undersöker och undersöker utan att det blir särskilt mycket av det. Jag kan dock personligen glädja mig åt att min hälsena har blivit återställd och att jag på allvar kan återuppta konditionsträningen. Ingen har kunnat undgå att vi lever i en tid då människorna är försänkta i sina uppkopplade mobiler. Jag har insett att jag är en avvikare eftersom jag bara får ha en gammaldags mobil utan uppkoppling där man med möda knappar fram ett sms. Någon gång stöter jag på en kvardröjande frände som överraskande halar upp en av gamla sorten. Ibland när jag skall försöka vara diskret tar jag fram mobilen och tittar på samma sätt som omgivningen ner mot den, i mitt fall, helt ointressanta displayen.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *