“Miljövän” frågar sig om klimatrörelsen är en religiös väckelserörelse?

| 1 oktober, 2019

I Vestmanlands Läns Tidning (VLT) skriver “Miljövän” en insändare där den frågar om inte klimatrörelsen är en religiös väckelserörelse?
Ja, man kan ju fråga sig det, speciellt när Berlins ärkebiskop Heiner Koch jämför henne med Jesus. Skribenten fortsätter sin insändare med att dennes skolgång var mest under 1960-talet. Det var ett årtionde som de fick lära sig att vara skeptiska. Återkommande frågor var: Vem har sagt detta och varför?
Och dessa frågor har nog räddat många av oss senare i livet, vi går inte i ledband så att säga utan är vana att tänka själva.

Skribenten fortsätter sen sin insändare med “Greta et al i klimatrörelsen hävdar att IPCC står på vetenskaplig grund.”
Men hur säker är den kan man fråga sig när man i meningen efter kan läsa att IPCC granskat 12 000 vetenskapliga miljöartiklar, men att de ratat 2/3 av dem då de saknade mänsklig aktivitet såsom orsak till global uppvärmning. De hade då redan innan de läst dessa vetenskapliga artiklar redan bestämt att det är mänsklighetens fel att det blir varmare. “Miljövännen” menar att historiskt perspektiv saknas. Och debatten dömer tvivlare såsom ”otrogna som bör stenas”.

För när skribenten för ca 20 år sedan läste en artikel i National Geographic som var baserad på en forskningsrapport om kärnborrning i glaciärer i Antarktis där kärnorna sträckte sig ca 400 000 år tillbaka så visade analyser att det under många återkommande perioder haft högre halter av atmosfärisk koldioxid. Det hade varit så höga som 700–800 ppm. Skribenten menar att det är osannolikt att de värdena är påverkade av mänsklighet, då dagens värde är ca 400 ppm.
Skribenten kan tänka sig att det kanske är t ex jordens avstånd till solen avgörande för klimatet?
Eller ser vi nu återhämtning efter Lilla Istiden, 1350–1850?

Skribenten skriver att träd i svenska skogsplantager växer så det knakar, bättre än på 100-tals år. Så det är kanske bättre med massplantering av träd i torra områden för en bättre vattensituation?
Bättre än “flygskam”. För nu finns ju värme och koldioxid!
Man kan som skeptiker till den klimatrörelse som nu frodas i politiska kretsar inget annan än hålla med skribenten “Miljövän” i det han skriver, och stämmer det som skribenten skriver att IPCC ratat alla vetenskapliga artiklar där inte människan är boven så vill jag säga att det inte är speciellt vetenskapligt agerande.

Då för de debatten på samma vis som när prästerskapet under inkvisitionen på 1400–1700-talet brände alla kättare och häxor på bål för att de utan böner kunde bota sjuka.
Och är det vetenskapligt?
Man får bara hoppas att fler och fler får upp ögonen för detta och inser att den typen av politiker ska vi inte ha till att styra över oss.
För går det för långt i denna klimatrörelse så finns stora risker att det utlöser oroligheter när maten börjar ta slut och det tror jag inte någon av dessa politiker vill.

https://www.vlt.se/artikel/insandare-ar-klimatrorelsen-en-religios-vackelserorelse?fbclid=IwAR2GkLVE4y4Tzt1bPLMxHswmbCG5WRD8lcFYbGl1PjEsZYpfFMYHqPRVPrw

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på ““Miljövän” frågar sig om klimatrörelsen är en religiös väckelserörelse?

  1. Peter Kostin

    Ingen risk att någon får upp ögonen i det här landet, i alla fall inte de som har rätten att tvinga in oss i något vi inte vill vara med i. I Sverige har politiker och andra fått för sig att om Sverige återgår till en tillvaro som samlare så kommer hela världens klimat att bli bättre. Det blir inte det. Greta ska åka till Beijing eller Mumbay och prata om klimatet, inte till den vita minoriteten på jorden. Att hela rörelsen kring Greta är sjuk visar om inte hennes mamma i sin bok “Scener ur hjärtat”: ”Greta tillhörde det lilla fåtal som kunde se våra koldioxider med blotta ögat. Hon såg hur växthusgaserna strömmade ut från våra skorstenar, svävade uppåt med vindarna och förvandlade atmosfären till en gigantisk osynlig soptipp”.

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *