LEDARE: Hysteriska klimatlarm kan slå mot de fattiga

Av | oktober 3, 2019

“Skolverket vill dra ner på historieundervisningen och förkorta tidsperspektiven. Dåraktigt, men inte förvånande. Tyckande har i allmänhet blivit viktigare för många än vetande. Alltför mycket journalistik domineras av tyckare och inte av tänkare.

Med historiska perspektiv kan vi exempelvis balansera dagens hysteriska undergångsprofeter. Vi måste studera historien för att kunna lära av den. Gör vi det, upptäcker vi snart att det funnits gott om domedagsprofeter som visat sig vara falska. Men alltför ofta tillåts samma profeter, eller andra med likande budskap, att ropa vargen kommer en gång till.”

Världen Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *