SKOLINSPEKTIONEN. När lärare anmälde att flickor tvingades bära slöja gjorde man inget.

Skolans huvudman har ingen pedagogisk utbildning och får alltså inte driva en skola, ändå tilläts hon att göra det. Elever fick inte utbildning och i de fall de fick det var den inte likvärdig. Flickor och pojkar behandlades olika. 

“Under 2012 gjordes två anmälningar om att obehörig personal på skolan trakasserade flickor som inte hade slöja. Trots anmälningarna agerade inte Skolinspektionen.”

“Det är en sådan signal som vi absolut hade agerat på i dag. Att det skulle kunna vara skillnader i hur pojkar och flickor behandlas ser vi jätteallvarligt på. Men jag kan inte förklara varför vi inte gjorde det då, säger Tommy Lagergren.”

Det är som vanligt då, inga förklaringar och det räcker med det. I min värld borde ansvariga på Skolinspektionen ställas till svars men det är att begära för mycket i dagens Sverige. 

“Flera tidigare anställda är upprörda över att det krävdes att skolan först blev av med sina lokaler innan den förlorade sitt tillstånd. Tommy Lagergren tycker ändå att Skolinspektionen tagit larmsignalerna på allvar, i alla fall sedan 2015.”

Dagens Nyheter…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *