Tino Sanandaji: Nu när demokratin är räddat får Löfven sin välförtjänta belöning av det tacksamma svenska folket.

Det stormar ute i världen, men uppe i norr står ett litet land skyddat från hatets vindar. I dessa mörka tider belönade Ödet Sverige med en ledare som hade styrkan att säga vad ingen annan vågar: att vi aldrig varit tryggare och behöver fler flyktingar, och modet att säga vad som stod på spel utan honom. ”Löfven: Bara socialdemokraterna kan rädda demokratin i Europa”. Nu när demokratin är räddat får Löfven sin välförtjänta belöning av det tacksamma svenska folket.

Expressen: ”Historisk mätning: S och SD jämnstora för första gången.

Socialdemokraterna fortsätter att backa i opinionen och är nu nere på historiskt låga 23,1 procent, med ett tapp på över 5 procentenheter sedan valet”

Från många socialdemokratiska kommunalråd har kritiken mot regeringen också blivit allt fränare. Januaripartiernas första riktiga budget, som kom i mitten av september, lugnade heller inte stämningen inom S: Tvärtom var besvikelsen bland de lokala S-topparna stor på sina håll över att kommunerna inte fick mer och att det i stället var höginkomsttagare som var budgetens stora vinnare”

Löfven räddade dock inte demokratin ensam, han hade ledande låtsasforskare som sina experter, inklusive historiker Henrik Arnstad och ekonom Sandro Scocco, som förklarat hur kommuner som Filipstad och Sandviken ska räddas: ”The quick fix är unga invandrare” ”Sverige behöver invandrare”.

På samma sätt som Socialdemokraternas geniplan att rädda krisdrabbade kommuner genom att tvinga på de mer invandring kan de rädda sina opinionssiffror med mer invandring. Eller så kan S vänta till 2022 och bli systerparti till det nystartade Islamistparti som nyligen bröt sig ur Centern.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

28 reaktion på “Tino Sanandaji: Nu när demokratin är räddat får Löfven sin välförtjänta belöning av det tacksamma svenska folket.

 1. Sebastian

  Nu ska man väl inte vänta sig speciellt korrekta nyheter av en sajt som så uppenbart är väldigt långt ut i ena kanten av det politiska spektrat (OBS, detta gäller både vänster, som höger).
  Att helt ta statsministerns citat ur tomma luften utan någon koppling till den kontext det uttalades i visar ju klart och tydligt att det inte är faktiska nyheter som intresserar utgivaren. Snarare är det en vilja att skapa opinion hos läsaren.

  Jag har tidigare undvikit att läsa publicerat material från sidor liknande dessa, men man får ju ge er en eloge för att verkligen värna om pressfriheten i detta land…

  1. Henrik Lilja Inläggsförfattare

   Tack. Vår sida är politiskt obunden. Hur du får det Tino Sanandaji skriver till att vara en osanning får stå för dig. Ärligare hade varit om du sagt att du inte håller med honom. Och vad gäller statsminster kan vi villigt erkänna att han inte står högt i kurs hos oss.

   1. Jan

    Det är möjligt men det betyder ingenting. Alla sidor och alla tidningar påstår sig vara politiskt obundna. Vilket oftast är en sanning med modifikation. Kristen grund? Håller Svenska kyrkan med om det? Sanningen Henrik är att din sajt befinner sig långt ut på högerkanten. Om den står något parti nära så är det Sverigedemokraterna. Möjligtvis också KD: s högerfalang. Inget fel med det, men lura inte på oss något annat…

    1. Mr Black

     Jesus Christ!
     Vet du öht vad vänster och höger är?
     SD är ett socialistiskt parti, SAP är ett fascist parti; således ett höger parti.

     1. Jan

      Och du är typisk tokhöger. Med särskrivning och allt…

    2. Andreas

     Hej Jan! Arbetar du för George Soros eller någon annan organisation där ni Patrullerar nätet på jakt efter de som sprider saker er agenda inte sammanfaller med?

     1. Jan

      Nej, gör du? Och vilken agenda företräder du? Enfaldens?

    3. Madeleine Lilja Rönnquist

     Vi försöker inte lura någon, och det ser du om du tar dig att bläddra igenom sidan. Vi är eklektiska i de nyheter vi delar, och oftast nyheter hämtade från andra ställen än våra traditionella medier. Och vi är kritiska mot Stefan Löfven och de rödgröna, så som väldigt många är idag. I den meningen har du rätt. Vi ska bli tydligare med vad vi menar med opolitiska: att vi inte representerar något parti men förordar ett återkomsten av ett starkt högerblock. M, KD, SD och L

   2. Mr Black

    Till alla som förvånansvärt inte fattar vad kristen grund är så är det raka motsatsen till vad den sk svenska kyrkan är.

    Svenska kyrkan är en protestantisk kyrka skild från staten och som ska sörja för själavården hos den kristna befolkningen, inte propagera för andra trosuppfattningar.

    Att svika GUDS evangelium är att hänge sig åt dyrkan av ondska och diecide och är icke förenligt med en tro på Jesus Kristus.

     1. Jan

      Vad du tror på hör inte hit. Din sida är en klipp- och klistra-sida. Du samlar in sidor från nätet och publicerar dem här. Med huvudsakligen åsikter som hör hemma långt ut på högerkanten. Inget fel med det. Men det har inget med kristen tro att göra.

    1. Jan

     Din tokhögerideologi är heller knappast förenlig med kristen tro.

     1. Mikael

      Jan en eloge till dig. Ge dom mera. Länge sen jag har haft så roligt åt dom som kommenterar dina inlägg. Jag dör 😂😂

     2. Madeleine Lilja Rönnquist

      Jan!

      Jag hade missat att du ger dig på hur någon skriver för att föra fram dina åsikter. Utomordentligt uselt av dig. Det förtar allt du har sagt och kommer att ha säga framöver.

      Mvh, Madeleine Lilja Rönnqvist

  2. Monica Samuelsson

   Lite väl spydig och elak kommentar till Tino Sanandajis artikel. Jag vet inte vilken verklighet du befinner dig i men jag tror många känner igen sig i Tinos artikel. Och vad beträffar yttrandefriheten så gäller det alla.

   1. Madeleine Lilja Rönnquist

    Hej Monica! Tack för att du försöker lyfta nivån på diskussionen. Det du skriver är det många som skriver till oss och säger detsamma. Den verklighet Tino beskriver känns igen av många idag. Mvh, Madeleine Lilja Rönnqvist, grundare av ProjektSanning

 2. Peter

  Religös tro är en privat angelägenhet tycker jag.
  Detta är en klipp-och-klistra sida, inget fel i det.
  @Henrik, det vore bra om du anger var citaten kommer ifrån och när så du minimerar risken för felciteriring.

  1. Madeleine Lilja Rönnquist

   Hej Peter!

   Henrik inleder inlägget med Tinos namn och titel på hans artikel, därefter följer Tinos artikel. PS är inte enbart en klipp och klistra sida. Vi skriver också självständiga texter varje dag om aktuella ämnen. Mvh Madeleine Lilja Rönnqvist, grundare av ProjektSanning

 3. Andreas

  Yes! Folkutbytet fortsätter.

  Ny migrantvåg till Europa

  Till de grekiska öarna kommer nu det största antalet migranter sedan den senaste vågen 2015. De flesta av dessa har inte för avsikt att slå sig ned i Syd- eller Östeuropa, utan i länder som Tyskland och Sverige, där regler och förmåner är mer generösa.

  https://www.nyatider.nu/ny-migrantvag-till-europa/

  1. Mikael

   Och en referens till nya tider. Allvarligt??
   🤣🤣🤣🤣

  2. Madeleine Lilja Rönnquist

   Hej Andreas!
   Vi tror inte på något folkutbyte. Det är en diskussion som förleder mer än det ger något.

   Madeleine Lilja Rönnqvist, grundare av ProjektSanning

 4. Fredrik

  Sluta klaga. Jag ser ingen konkret osanning. Kanske en syrlig ton, men det behöver inte vara fel.

  1. Jan

   Vad du ser eller inte är irrelevant för alla utom dig. Vem är du att diktera vad andra ska tycka?

  2. Madeleine Lilja Rönnquist

   Hej Fredrik!

   Tack, det Tino Sanadaji skriver är som du skriver, inte någon osanning, tyvärr är det ett reflexmässigt argument från dem som inte tål att läsa det som motsäger deras egen politiska åskådning.

   Mvh, Madeleine Lilja Rönnqvist
   Grundare av ProjektSanning

 5. Fredrik

  Fascism kommer alltid från vänster och extremvänstern.
  Att påstå att fascister är högerextrema är ren lögn, och är bara något en fascist skulle säga.
  Socialismens historia består av ond bråd död.

  1. Jan

   Så resonerar den högerextreme. Historieförnekaren. Vämjeligt att höra.

   1. Madeleine Lilja Rönnquist

    Hej Jan!

    Som du resonerar, resonerar bara den som inte förmår att ta in andras perspektiv, oavsett vad det handlar om. Som du resonerar, resonerar den som inte klarar av kritik riktat mot Stefan Löfven och den sandlåda han omvandlat svensk politik till. I all välmening, försök höj nivån på dina kommentarer så kommer det du skriver tas på större allvar.

 6. Madeleine Lilja Rönnquist

  Hej Jan! Ditt resonemang om “tokhöger” visar just att du inte vet vad du pratar om. Det är knappt att det går att förstå som ett argument. Du får gärna ha din uppfattning om ProjektSanning och det Tino Sanandaji skriver, det säger trots allt mer om dig än det gör om PS och Sanandaji. Vi förstår att det sticker i ögonen på dig att högerblocket växer sig allt starkare i opinionsundersökningar, och det är faktiskt något PS enbart förmedlar vidare. Och ja, vi driver opinion. Vi vill gärna byta ut regeringen, i synnerhet Stefan Löfven mot ett starkt högerblock. Vi ser gärna att Ebba Busch Thor blir Sveriges första kvinnliga statsminister också. Oheliga allianser som inte har folkets stöd ska inte styra ett land. Ett tips till dig, om du nu ändå ska lägga ned en massa tid på att både läsa något du inte uppskattar eller sanningsenligt kan förhålla dig till, är att du lyfter nivån på dina kommentarer. Det blir så mycket intressantare om du gör det. Om du har klagomål på PS så är inte denna tråd rätt forum för det. Det går bra att skicka mejl till oss. Vi besvarar alla inkomna mejl. Mvh, Madeleine Lilja Rönnqvist, grundare och redaktör för ProjektSanning, här, på FB och twitter.

Kommentarer är stängda.