Säkerhets och trygghetskänslan försvinner allt mer i Sverige numera. 290 potentiella terrorister övervakas av SÄPO, kan inte utvisas.

Av | oktober 6, 2019

I går kväll så skrev SVT om att SÄPO rekommenderat Migrationsverket att ge avslag på 290 stycken uppehållsansökningar eller asylansökningar sedan 2013 då dom började samarbeta med varandra. Detta för att Säkerhetspolisen anser att dessa personerna anses vara ett säkerhetshot.
Men hur går det med dessa personer, utvisas de eller får de stanna kvar i landet för att de inte kan utvisas på grund av att de riskerar dödsstraff eller tortyr i sina hemländer?

Jo, de får så klart stanna i Sverige under restriktioner såsom att de får anmälningsplikt hos polisen och så övervakas de av SÄPO. Detta är inget heller som är unikt för Sverige. Magnus Ranstorp säger: ”Vi har sett att Tyskland har samma bekymmer och att många av de attentat som skedde 2016 och 2017 var utförda av personer som var i landet just på de grunderna att de inte kunde utvisas.”
Så visst känns det väl tryggt och säkert, speciellt när man ser att gruppen ökar PR från år?

Från att gruppen som fått avslag på dessa premisser från 2013 ökat från 17 till 83 i år fram till den 31/8.
Magnus Ranstorp säger vidare: ”Jag tror det här är individer som har kopplingar till extremism eller terrorgrupperingar och jag är förvånande att det är en så pass hög siffra.”
Han precis som jag frågar sig också hur många som fortfarande befinner sig i Sverige?
Men det är inget som SÄPO vill svara på.
Så man frågar sig nu om dessa var dem som Löfven ville ha hit?

Var det dem han sade var så högutbildade, dem han inte ville bygga några murar emot?
För det är just sådana som jag inte vill ha i Sverige. Men att de inte kan utvisas gör också att kostnaderna för övervakningen av dem blir enorm, så jag frågar mig om det inte vore billigare att sätta dem i förvar?
Det vore kanske inte bara billigare, de skulle med all säkerhet vara mer säkert för Sveriges medborgare då dessa potentiella terrorister inte går fria på våra gator och torg.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hundratals-asylavslag-efter-att-sapo-bedomt-personer-som-sakerhetshot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *