”Alla får låg pension – oavsett arbetsinsats”

Av | oktober 7, 2019

Jag är inte alls överraskad. Har själv för länge sedan insett att jag aldrig kommer få en pension som det går att leva på. Och vad kommer hända den dagens när alla som bor i Sverige, inte bara fattigpensionärerna, får lägre pension?

“Den som inte betalat in några pensionsavgifter får samma pension efter skatt, cirka 14 000 kronor, som en medelpensionär som betalat in över 2 miljoner kronor i avgifter till systemet. Men det måste löna sig att ha arbetat – det är en huvudprincip för vårt system, skriver Eva Eriksson, SPF Seniorerna.”

Läs i Svd…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

9 reaktion på “”Alla får låg pension – oavsett arbetsinsats”

 1. Ove persson

  Vem h a r 14000 i pension du måste vara snurrig jag känner flera ty usen å ingen har mer än 11000 minus skatt ve har du fått sådana uppg ifter ifrån

  Svara
 2. Chris

  Jag ha inte 14000 och jag ha Många kompis som
  Ha under 9000.Hur fan skriva du Atta alla som ha 1400 efter skatt.fy fan du drömmer.

  Svara
 3. Ingemar johansson

  Jag tror Eva Eriksson snurrat till det ordentligt jag har jobbat 47 år betalat in flera miljoner till pensionsfonden får nu ut 7594 kronor efter skatt,känner många som inte får ut mer än 4700 efter skatt.

  Svara
 4. Gullvi Andersson

  Det är en gåta för mig det här med 14000 kvar efter skatt i pension. Vem har det. Inte jag i allafall. Jag har efter skatt ca 7500 i månaden att leva för. Ni kan ju själva räkna ut vad dom pengarna ska räcka till varge månad.Jag får inget extra från pensionsmyndigheten på grund av att jag har förhög pension. Inget bostadsbidrag av samma orsak. Jag vet inte vilken värld som våran s.k stadsminister och Helena Andersson och deras byke lever i. Har jobbat hela livet. Betalt in skatt till Svenska staten. Uppfostrat 3 barn. Sen när pensionsåldern är inne så “skiter dom totalt i oss. Vi får klara oss så gott det går. Fy skäms Stefan Löfen och Helena Andersson och resten av skojarbyket i vår riksdag.

  Svara
  1. Gunder Lundmark

   Jag tycker det är konstigt att du inte har rätt tiil
   Bostadstillägg det ska du kolla upp igen hos Försäkringskassan De säger på Pensionsmyndigheten
   Man ska söka det om har en inkomst längre än
   15000 sök bostadstillägg

   Svara
 5. Gullvi Andersson

  Vi pensionärer som inte har ca 14000 kr efter skatt utan ca 7500 kr vad ska vi göra. Jag har inte jobbat i 40 år men i ca 25 och har uppfostrat 3 barn. Räknas inte det. Fy fan.

  Svara
 6. Susanne Prokop

  Inte har jag 14000. Avstått från läkarbesök, det kostar. Avstått från att köpa frukt, grönsaker och ekologiska varor. Alla borde få minst 14000 efter skatt.

  Svara
 7. Karl-Erik

  Alla som har gått hemma och passat sina barn har inte fått någin ersättning. Där skulle kunna vara en speciell summa till alla.Ni som har en ökning vajer år ca.5000kr
  I månaden

  Tack sam för svar

  Svara
  1. Karim

   De som har kommit till Sverige sent i livet har äldre omsorg 7400 kr per månad +bostad tillägg trots att de inte har jobbat alls i Sverige.
   Wellcome to Sweden

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *