SVT trampar snett igen

Allt fler väljare till höger anser att SVT går åt fel håll. Kampanjfilmer som målar upp kritikerna som manipulerade av onda krafter kommer inte öka förtroendet. Tvärtom. Bild: Fredrik Sandberg / TT

Håkan Boström i GP:

”När SVT nu lanserat en tre minuter lång varumärkesfilm under namnet ”Höna av en fjäder” går Public Service-företaget längre än så – ja, man klampar faktiskt snett. I filmen visas hur ett oskyldigt pojkstreck som läggs upp på nätet får stor spridning, omvandlas till ett rykte om en epidemi i Sverige som sedan via ryska trollfabriker får genomslag i världspressen och bland utländska politiker. Donald Trump och Boris Johnson skymtar förbi.”

”Ryktesspridning, politiker som glider på sanningen och utländsk desinformation är på riktigt. Men långt ifrån all kritik som framförs mot förhållanden i Sverige är resultatet av illasinnade krafter och missförstånd. Det mesta är det inte. Ändå är det ofrånkomligt att tittaren leds in i sådana tankemönster när SVT väljer att fokusera på en ”fiende” istället för sin egen professionalism.”

Låt oss övertyga läsarna och tittarna att vi behövs genom att göra vårt jobb så bra som möjligt. Skrämseltaktik är första steget mot nederlag.

Jag kan inte låta bli att undra varför vi ska tvingas betala för en Public service som agerar som ett propagandaorgan.

Läs i GP…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *