Tino Sanandaji: SVT har ingen trovärdighet att kalla sig sanningens väktare efter alla deras lögner om kompetensregn eller apatiska barn.

Av | oktober 7, 2019

Håkan Boström kritiserar SVT kampanj att utmåla alla som inte delar deras värdegrund som ”sanningens fiender”. De som sett statstelevision i Iran eller Turkiet känner igen de strängar SVT spelar på, tittare skräms att externa fiender diffus konspirerar mot oss, vi måste vara misstänksamma och bara lita på statlig info. GP: ”SVT har gått i populisternas fälla”.

”I filmen visas hur ett oskyldigt pojkstreck som läggs upp på nätet får stor spridning, omvandlas till ett rykte om en epidemi i Sverige som sedan via ryska trollfabriker får genomslag i världspressen och bland utländska politiker. Donald Trump och Boris Johnson skymtar förbi…

Men långt ifrån all kritik som framförs mot förhållanden i Sverige är resultatet av illasinnade krafter och missförstånd. Det mesta är det inte. Ändå är det ofrånkomligt att tittaren leds in i sådana tankemönster när SVT väljer att fokusera på en ”fiende” istället för sin egen professionalism…På ett försåtligt sätt omvandlas SVT:s journalistiska uppdrag till att försvara den officiella bilden av Sverige mot ett diffust hot. SVT:s marknadschef talar rent ut om att “Sverigebilden” är under attack i intervjun med Resumé. Uppenbarligen utan att reflektera närmare över varför det skulle vara SVT:s uppdrag att värna Sverigebilden”

Som svar på kritik om gav SVT ett kusligt svar: ”Det här är kommunikation inte journalistik”. Ingen bör underskatta innebörden av detta. SVT:s mediebudget är flerdubbelt politiska partiers, nu tänker de använda sina skattemiljarder för politisk reklamfilm med ursäkt att det inte är journalistik utan ”kommunikation”!

Videon använder emotionellt manipulativ musik, snabba suggestiva bilder och laddade figurer som Trump och Putin för att inpränta ett i grunden ologiskt budskap. Negativa nyheter är tydligen en konspiration där utlandet är ute efter Sverige. Bilbränder, gängmord, våldtäkt, stenkastning, barnrån och sprängningar är bara rykten illvilliga stormakter spridit om Sverige, en höna av en fjäder i farfars näsa!

Något sådant har dock aldrig hänt, det är ankdamnivå att tro att brittiska tidningar bryr sig om att göra småsaker i lilla Sverige till förstanyhet. Det som publicerats internationellt om svenska samhällsproblem är inte påhitt, bara är fakta som går emot journalistkårens agenda och politiska övertygelser.

SVT har ingen trovärdighet att kalla sig sanningens väktare efter alla deras lögner om kompetensregn eller apatiska barn. Problemet är egentligen inte dessa skamlöst oärliga journalister utan alla er apatiska SVT-tittare, som av nostalgiska skäl inte vill inse hur oseriös Sveriges Television har blivit.

Tino Sanandaji, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *