Varför måste allt hela tiden handla om SD?

Magdalena Andersson kallar SDs budget för en giftcocktail. Det hänger nog samman med att Sverigedemokraterna i sin skuggbudget lovar 30 miljarder mer till vård, skola och omsorg än Andersson fram till 2022. SD säger även nej till borttagen värnskatt.

Anders Lindberg oroar sig och menar att januariavtalet spelar SD i händerna och anser att partiet nu försöker sno åt sig välfärdspolitiken. ”I och med januariavtalet ser Jimmie Åkesson en gyllene chans att kritisera Socialdemokraterna från vänster och bygga förtroende i välfärdspolitiken. Allt medan S internt bråkar om invandring.”

https://www.aftonbladet.se/…/lofven-bor-vara-radd-for-valfa…

Anna Dahlberg håller med om att det nya politiska landskapet är en gynnsam mylla för SD. Men för att råda bot på de stora samhällsproblemen menar Dahlberg att det bästa alternativet vore en S-M-regering.

Men allt kan inte hela tiden handla om SD. Hur är det egentligen med övriga partierna och för att inte tala om Socialdemokraternas agerande för att behålla makten? Både de tidigare allianspartierna och regeringspartierna har gjort gemensam sak av att utestänga SD, men det ska ingen låtsas om. Och det är ett problem. Väljarna glömmer inte så lätt.

Vad som kommer stå i historieböcker kan man ana sig till. En förlamad svensk politik där allt handlade om vem som bäst isolerade SD. År som präglades av då alltför många politiker med kategoriska uttalanden målade in sig i hörn i stället för att de talade om vad de ville uträtta för landet. Journalister som förhöll sig till SD som om de bara var ett symptom på något annat.

https://www.expressen.se/…/sd-blev-som-vantat-vinnare-pa-j…/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *