“Comeback-kommissionären” i Agenda igår

Ylva Johansson säger alltså i rikstäckande TV på bästa sändningstid att orsaken till att så många migranter kommer till Sverige beror på vårt geografiska läge? Det var nyheter även för mig som ändå är hyfsat insatt i frågor om detta.

Den som inbillar sig att Ylva Johansson kommer gör någon som helst skillnad, kommer bli mycket besviken. Hon svarar inte på några frågor utan hon fortsätter i samma anda; låt mig återkomma senare, jag vill inte svara på några frågor om den Nystart hon pratar om. Vi har inte lång tid på oss att lösa det här, men jag vill inte prata mer om det förrän jag tillträtt, fortsätter hon.

För henne finns ingen tvekan längre. Hon har ännu inte godkänts men hon pratar som om att hon redan tillträtt. Och det är väl så politik fungerar.

Intressant är att Ylva Johansson inte håller med EU-komissionen om att hon vid utfrågningen gjorde något fel. Allt handlar om att uppdraget hon fått är så svårt att det inte går att svara på några frågor.

Återigen ägnar hon väsentlig tid åt att förklara varför hon inte kan svara på några frågor. Migrationspolitiken kan ur hennes perspektiv ändå bara lösas på ett enda sätt, och det är med en tvingande solidaritet. Samma omfördelning Stefan Löfven försökt med sedan 2014.

Ylva Johansson och Stefan Löfven måste vakna och inse att samtliga EU-medlemsländer inte kommer ställa sig bakom en tvingande solidaritet. Europeiska Rådets ordförande, Donald Tusk har öppet sagt att frågan om att tvinga samtliga medlemsstater att medverka till en gemensam omfördelning av migranter, är sedan länge död. Den socialdemokratiska ensvisheten vid att hålla fast vid att alla måste ta ansvar för hur migrationskrisen ska lösas, framstår som närmast sjuklig.

Om Sverige hade visat förståelse till varför länder som Polen och Ungern står fast vid sina Nej, och varför de har så starka drag av nationalism, hade läget förmodligen varit mycket bättre.

Länder som Polen och Ungern har en lång historia av att vara ockuperad av främmande makt. Ylva Johansson borde förstå att dessa länder har på grund av sin historia en stor misstro emot att bli styrda. Att brännmärka dem var dessutom absolut det sämsta man kunnat göra, än värre att inbilla sig att de ska rätta in sig i ledet av PK-ismen. Varför ska de ens vilja prata med en EU-komissionär från Sverige som dessutom vill tvinga på dem en politik de sagt nej till sedan 2014? Man undrar de socialdemokrater som varit mest aktiva i pseudodebatten om “högerpopulistiska” länder själva funderat på i vilken utsträckning det nu står i vägen för framtida förhandlingar.

Väljarna förtjänar ärliga svar. S har slösat tre år på att stånga huvudet i väggen, och jag misstänker starkt att de gjort så därför att det här ska bli Löfven “legacy”.

Socialdemokraterna tycks bara fortsätta i samma hjulspår, att föreslå lösningar EU inte kan tänkas enas om. Vi ska inte underskatta EU samarbetet. Det är viktigt och i flera frågor fundamentalt för Sverige, bland annat hur fler tar ansvar. Men att tro att EU ska vara lösningen på ett mycket allvarligt och tyvärr rotat problem är inte bara naivt, det är korkat.

22.19 in i klippet ser ni Ylva Johansson här…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

En reaktion på ““Comeback-kommissionären” i Agenda igår

  1. Ulf

    Man blir helt övertygad om att Sverige bör gå ur Eu ,stärka sitt gränsskydd och införa passtvång.Även stoppa all invandring för att starta återvandring.Eu samarbetet har inte tillfört sverige ett dugg,endast dränerat landet på kapital.Personligen har jag inte upplevt en enda positiv sak som kommit från Eu.Det har istället blivit en enda lång utförsbacke där samhället hela tiden försämrats.Eu är enbart ett politikerprojekt där de skapat sig en ny politisk adelsklass med vidriga förmåner och löner.Swexit vore det enda rätta.Varför skall jag som svensk skattebetalare skicka pengar till grekland,spanien etc.Fullkomligt obegripligt vilka summor som statskassan dräneras på varje år.Sverige skulle klara sig helt utmärkt på egen hand ,det har vi gjort i generationer bakåt utan Eu och denna ofantliga politiska byråkrati samt planerade folkutbyte.Det är en enda stor svagbegåvad cirkus enbart till för att föda sina egna sk politiker.Olika länder skall samarbeta men utvecklas enligt sina normer och kulturarv.🇸🇪🇸🇪

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *