Skolverket behåller antiken men stryker annan västerländsk historia – lärare vittnar om svårigheter

Av | oktober 8, 2019

Än en gång avslöjas Skolverkets försök att skriva om den västerländska historien. Fokus i den nya kursplanen läggs på ”förändringen i synen på kön” samtidigt som man stryker moment som forntiden och den europeiska medeltiden. 

Den senaste tiden har skolmyndigheten varit i blåsväder efter att ha lagt fram nya förslag på kursplaner för grundskoleelever. Bland annat skulle antiken plockas bort från historieämnet – något som upprört många. Efter den massiva kritiken meddelade Skolverket att man insett att det ”saknas stöd för förslaget”, något som Samhällsnytt tidigare uppmärksammat.

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *