Slaget mot Europa på väg

Magda Gad: USA och president Trump har under lång tid sagt att ursprungsländer som Sverige måste ta ansvar för de utländska IS-fångar som finns i kurdiskt förvar i Syrien, men Sverige med flera länder har vägrat att ta det ansvaret, undantaget Ryssland och Uzbekistan, som tog hem.

Hon har rätt. Idag twittrar Donald Trump om just det: As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over.

the captured ISIS fighters and families. The U.S. has done far more than anyone could have ever expected, including the capture of 100% of the ISIS Caliphate. It is time now for others in the region, some of great wealth, to protect their own territory. THE USA IS GREAT!

Magda Gad skriver så självklart: att kurder långsiktigt skulle klara av att behålla kontrollen över det här området är det ingen som har sett som troligt. Ändå har vi ansett att just de ska hålla IS-fångar i förvar och säkra Europa från terror. Hur har man tänkt att detta ska gå till?

Nu kommer Europa och Sverige få betala priset. Förr eller senare skulle kurderna överges av USA och bli utelämnade till attacker från antingen syriska regeringsstyrkor eller Turkiet med eller utan FSA. Och det är nu på väg att hända. USA har meddelat att de ska lämna och Turkiet har sagt att de kommer gå in militärt.

Det händer allvarliga saker nu. Och som Magda Gad skriver, Slaget mot Europa är på väg. Jag kan inte låta bli att tänka, vill vi verkligen ha Stefan Löfven som statsminister om det händer?

https://www.expressen.se/…/slaget-mot-europa-ar-pa-vag-att…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *