Danmark inför gränskontroller mot Sverige – tystnad råder om det grova våldet i Sverige

Skjutningar och bombdåd i Danmark kopplat till Sverige får nu danska politiker att agera. Från den 12 november införs gränskontroller mot Sverige. De ser utvecklingen i Sverige och vill inte att det ska sprida sig till Danmark, såklart. Alla med lite självbevarelsedrift skulle reagera på samma sätt, dock ej Sverige. https://www.expressen.se/kvallsposten/forslaget-danmark-infor-granskontroll-fran-sverige/?fbclid=IwAR2aRtOAFdfai9FcYFvq_dOuFiaFk9a6qkAM1kQewd67MhIWjpubuZoSZQw

Stefan Löfven har sagt att från regeringens sida är målet glasklart, det grova våldet ska tryckas tillbaka. Det är svårt att tro på det Löfven säger. Första september i år vägrade han ens erkänna att det dödliga våldet har ökat. Han sa också vi är ett samhälle som är starkare än det grova våldet. Varför Stefan Löfven dumförklarar både sig själv och allmänheten genom att ignorera tillgänglig statistik som visar det rakt motsatta, att det dödliga våldet har ökat och att det grova våldet dagligen flyttar fram sina positioner, är svårt att förstå. https://www.bra.se/download/18.62c6cfa2166eca5d70e50a0/1553781831679/Sammanfattning_Dödligtvåld_2018.pdf

För inte så länge sedan gick polisen i Malmö ut och bad om ursäkt. Malmö stad arbetar sedan en tid efter en amerikans metod som kallas: “Sluta skjut” (GVI). Och den här processen inleds ofta med att polisen ber medborgarna om ursäkt för att öka förtroendet för ordningsmakten. Att stoppa våldet i miljöer där medborgare är argare på ordningsmakten än de är på förövarna är förstås omöjligt. En pappa som vet vem som skjutit sonen men tiger för att han inte litar på polisen är ett stort problem, liksom det är om vittnen inte litar på att det svenska rättsväsendet eller polisen kan skydda dem. Men ändå, att be om ursäkt sänder ut fel signal. https://malmo.se/Sa-arbetar-vi-med…/Trygghet-och-sakerhet/Samarbeten-med-polisen/Skjutningarna.html?fbclid=IwAR2IJI9e20KU0Q8yQK5qN1VxrMDGdwR08N9ARJzbrAkYoCdpHx9PWJ7ufb8

Gängvåldet är ett hot både mot människors säkerhet och mot demokratin, och jag menar att så länge ingen vågar prata om att det grova våldet har med migration och integration att göra kommer vi inte komma särskilt långt. Hotet mot vår demokrati och säkerhet kommer snarare öka. 

Den misslyckade migrations- och integrationspolitiken är en avgörande faktor. I den här frågan handlar det alltså inte enbart om arbetslöshet eller fattigdom, även den fattiga och arbetslösa har ett moraliskt kompass. https://www.expressen.se/debatt/nar-ska-politikerna-tala-klarsprak-om-gangvaldet/?fbclid=IwAR0Z-eoXfCu5huZhtE0X4J3FrLPrBrakNmVtHiw2d7yCFj37Phj1jaZbXl8

94 procent har minst en utrikesfödda förälder. I verkligheten finns ett starkt samband mellan misslyckad migrations- och integrationspolitik. “Av 100 personer som knyts till mord och mordförsök med skjutvapen har 90 minst en utlandsfödd förälder. Det finns alltså inga belägg för påståendet att fattiga med inrikes födda föräldrar plötsligt skulle ha börjat använda automatvapen, handgranater eller bomber i gängkonflikter, ändå tycks det vara så svensk politik vill se det grova våldet. Eller i vart fall vill man inte ta hänsyn till relationen mellan den misslyckade migrations- och integrationspolitik och det grova våldet. 

Ingen vinner på att blunda. Alla förlorar på att förneka eller inte låtsas om bakomliggande faktorer. Det är exempelvis möjligt att just hög migration av lågt utbildade till ett kunskapsland som Sverige, där de omedelbart fastnar i ett bidragssystem, både passiviserar och stänger ute människor. De enkla jobb Stefan Löfven talar sig varm om finns och kommer ej heller finnas. 

Det är dags för beslutsfattarna att börja tala klarspråk, göra ordentliga omvärldsanalyser för som det är nu, släcker vi bara bränder där de uppstår, och knappt ens det. 

Bildkälla: Pixbay


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *