Hanif Bali fick ha sin bil ifred i 50 dagar, sedan var det dags igen.

Om och om igen försöker man komma åt Bali genom att ge sig på hans egendom och det kan tyckas ringa men kostnaderna och oron som följer med detta är naturligtvis stora. https://twitter.com/hanifbali/status/1182020687843807233

Vem orkar vara politiker när det ser ut så här? Faktum är att hota politiker är att hota vår demokrati. Äckel! Rasist. Fascist. Vi vet vilka dina barn är! Vi vet var du bor!
Exemplen är en liten rännil från den ständiga flod av trakasserier och ibland rena dödshot som våra politiker utsätts för.

Det är klart att många funderar på att sluta: Hur högt får priset bli för att fortsätta orka vara politiker? Om inte Hanif Bali orkar stå kvar, vilket skulle vara förståeligt, skulle svensk politik förlora en viktig röst.

Hanif Bali har länge varit utsatt. För att nämna ett exempel, så deltog han i början av 2019 i SVT:s debattprogram Opinion live. Debatten handlade om hur Sverige ska hantera de IS-terrorister som återvänder. En timme efter programmet ringde en man upp Hanif Bali och enligt politikern angrep honom verbalt med nedsättande benämningar och hotade honom med misshandel och sexuellt våld.

Vi borde skapa en större opinion för det detta. Det borde ligga i allas intresse att vi tar hotet mot våra politiker på största allvar.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *