Världen fördömer Turkiets invasion i Syrien. Erdogan svarar med ett hot om kraftiga flyktingströmmar till Europa.

Turkiets president Erdogan hotar med att skicka miljontals syriska flyktingar till Europa. Detta om man inte accepterar Turkiets rätt att gå in i Syrien. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3XRXA/efter-attackerna–ny-flyktingvag-att-vanta?fbclid=IwAR28Ggq53rivIrbBWWTrLKwQIR4a4sh_jcjPdLucMAo3qJGpQcUj8ng_DZo

Allas tålamod med Erdogan borde vara slut. Erdoğans katt-och-råtta-lek med EU måste få ett slut.  Ju mer maktfullkomlig Erdoğan blir desto mer tänjer han på gränserna. Erdoğan borde inte längre tillåtas hålla EU som gisslan över migrationsöverenskommelsen med unionen. Vid flera tillfällen har Erdoğan hotat att säga upp avtalet – hot som visat sig vara lika tomma, han vet att priset för en bruten överenskommelse är alltför högt.

Hur ska Sverige förhålla sig? Mot bakgrund av det Sonesson skrev 2018: “Sverige har stor diaspora av kurder och kristna med rötter i Mellanöstern som engagerat sig politiskt. Sverige har erkänt Palestina som stat och svenska partier som även kräver ett fritt och självständigt Kurdistan motarbetar den turkiska statens intressen. Turkiet vill inte heller att Sverige officiellt erkänner massakern 1915 i Osmanska riket på över en miljon kristna armenier, assyrier/syrianer och greker som folkmord. Övergreppen tömde det dåvarande osmanska Turkiet på så gott som hela den kristna befolkningen”, har nog Sverige målat in sig i ett hörn. https://www.gp.se/ledare/sonesson-se-upp-när-erdogan-dansar-med-vargar-1.7888726

Vi ska hålla i minnet den allt mer auktoritäre presidenten Erdogans befinner sig på kollisionskurs med västvärlden, därav hoten. En dag kommer han lyckas med att tvinga fram ett ställningstagande från Europa som riskerar kasta in oss i en mycket mörk tid. 

En sak kan vi dock räkna med, och det är att tiotusentals IS-terrorister kommer göra allt för att kunna fly till Europa. De vill hem. Samtidigt kan inte Europa kritisera Erdogans offensiv, för om de gör det ja då kommer vi stå i ytterligare en liknande kris den vi ställdes inför 2015.

Expressen… 


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideelt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *